Setién: “Nagyon boldog vagyok Riqui és Ansu miatt”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién elégedetten nyilatkozott az Athletic Bilbao elleni győztes bajnoki után. Bár az első félidőben szerinte is hiányzott a lendület és az ötlet, a második félidőben Riqui Puig és Ansu Fati beállítása mindent megváltoztatott. 

Az eredményről

“Meg kellett nyernünk a találkozót, akárcsak a hátralévő összeset is meg kell majd. Nyilvánvaló, hogy a kevesebb hiba jobb eredményt is hoz magával. Ennek köszönhető a három pontunk, most pedig várnunk kell a riválisra, mit játszik holnap [ma].”

A reakciói a kispadon

“Az első félidőben nem voltunk kellően hatékonyak a labdával, nehéz volt, nem volt meg a kellő folytonosság a játékunkban. A második félidőben picit megnyugodtam, mert a csapat sokkal jobban játszott, Ansu és Riqui beállása dinamikát adott a játékunknak. Beállásukkal sikerült jobban tartanunk a labdát, az az igazság, hogy nagyon boldog vagyok a második játékrészben mutatottak miatt.”

Hiányzott az ötlet

“Nem könnyű az olyan csapatok ellen, akik ennyire kis területet engedélyeznek számodra, ilyenkor nagyon agilisnek és precíznek kell lenned, ennek pedig híján vagyunk mióta visszatértünk. Mindez sokba kerül a számunkra, de hiszek a fejlődésünkben.”

Fáradtság és fizikális problémák

“Igyekszünk kezelni ezt a helyzetet, beosztani a játékosaink erejét. Nem hiszem, hogy Piquének a helyzete súlyos lenne.”

Rakitć győztes gólt szerzett

“Busquets sárgát kapott, így a helyére érkezett a második félidőben, ahol nagyon jól játszott. Remekül megérti a játékunkat, labdákat szerez, jól helyezkedik. Nagyon boldog vagyok a teljesítményével.”

Hiányzott a ritmus

“Nehéz ezek ellen a csapatok ellen játszani, nagyon sok emberrel helyezkednek a tizenhatoson belül, az oda belépő játékosainkat is remekül felvették. Talán gyorsabb labdajáratással feltörhetőek, de nem volt meg ehhez a kellő pontosságunk. Remekül játszottak, megnehezítették a dolgunkat, ez különösen akkor nehéz, ha nem vagy elég pontos.”

Ansu Fati és Riqui Puig játékáról

“Riqui nagyon mozgékony játékos, ez a tulajdonsága nagyon hasznos volt számunkra. Nagyon boldog vagyok amiatt, ahogyan belépett a játékban. Ansu is remekül végezte a munkáját. Néha kétségeid támadnak az ilyen fiatal játékosok bevetésével kapcsolatban az ehhez hasonló fontosságú mérkőzéseken, tudnak-e segítségére lenni a csapatnak? Fontos szerepük van a bajnoki harcban, hiszen velük a rotáció még jobban megoldható, így a csapat is fittebb marad. Lehetőséget fognak kapni a jövőben is.”

Nehéz lekapni a pályáról a hierarchiában felül álló játékosokat

“Folyamatosan beszélünk a játékosokkal arról, hogyan is érzik magukat, mikor szükséges pihenőt kapniuk. Ma lecseréltük Suárezt, ennek ellenére jól játszott.”

Arthur átigazolásáról szóló pletykák

“Az olyan híresztelések, amelyek Arthurról és a Juventus-ról szólnak, nyilvánvalóan befolyásolják egy játékos teljesítményét. Meg kell próbálnunk magunkat a lehető legjobban elszigetelni az ilyen helyzetektől. Le fogunk ülni vele átbeszélni ezt a helyzetet és megpróbálni ráterelni arra az útra, amelyen járnia kell. Megértem a helyzetét, de felül kell emelkednie rajta.”

“Olyat kérünk tőle, amelyet korábban nem tett. Jelenleg az az elvárásunk felé, hogy játsszon jobban előre, mozogjon a vonalak közé. Ugyanakkor megadja nekünk a biztonságérzetet, ha nála van a labda. Többé vagy kevésbé az lehet az ember érzete vele kapcsolatban, hogy nincs hatással a játékunkra, de elégedett vagyok vele, mert a helyzete nem egyszerű. Nagyon kis területen kell játszania, úgy, hogy a nyakán lógnak az ellenfelek.”