Setién: “Mondhatjuk, hogy a City segített nekünk”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién első El Clásicójára készülhet. A tréner ma délután tartotta meg a vasárnapi csúcsrangadó előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a Real és a Manchester City mérkőzéséről is. 

“Fontos nap lesz a holnapi, egy győzelemmel előnybe kerülhetünk, ennek ellenére nem gondolom, hogy a győzelem garantálná a bajnoki címet.”

“Jordi Alba jól dolgozott a tréningen, pozitívak az érzéseink vele kapcsolatban, de meg kell várnunk a holnapi napot még.”

“Nem csak azért mentem a Real hétközi BL-mérkőzésére, hogy találkozzak Peppel, hanem a mérkőzés miatt is. Volt lehetőségünk beszélgetni mindenről egy pár szót. Bizonyos mértékig mondhatjuk, hogy a City játéka segített nekünk.”

“Birtokolni akarjuk a labdát és bátran támadni. A Real számára fontosabb mérkőzés lesz, számukra ez egy kulcsfontosságú találkozó.”

“Nem számít mi történt a múltban, kár lenne erre bármit is alapozni. Lesznek a mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor mi fogunk dominálni, és lesznek olyanok, amikor nem.”

“Ha holnap nyerünk, akkor boldogabb leszek a szurkolóink miatt, mint saját magam miatt. Tudom, hogy a felelősség engem terhel. Remélhetőleg nagy győzelemmel tudjuk megajándékozni a rajongóinkat.”

“Nem zárkózok el semmitől, így Braithwaite is kezdő lehet, akárcsak Ansu is. Mindenki készen áll arra, hogy holnap játsszon. Mindannyian jól teljesítenének. Ha lehetőséget fog kapni kezdőként, biztos vagyok benne, hogy jól fog játszani.”

“Piqué kiheverte a sérülését, amit a Napoli ellen szenvedett el a héten. Játékra kész állapotban van. Vannak még kétségeim a kezdőcsapattal kapcsolatban, ilyen például Jordi Alba helyzete is.”

“Vidal nagyon sokoldalú játékos, ott használjuk jószerivel, ahol csak akarjuk, sok olyan dolgot tud adni a csapatnak a játékával, ami nagyon érdekes.”

Boldog vagyok azzal, hogy mennyit fejlődtünk azóta, mióta együtt dolgozunk. Azt azonban nem tudom megmondani, hogy hova futhatunk ki, mivel egy dologra nincs ráhatásunk: a riválisainkra.

“Ter Stegen és Semedo helyzete a szögletnél? Nem tudunk mindent kontrollálni, az ilyen dolgok megtörténhetnek. Megtörténik a játékosokkal, megtörténhet velem, megtörténhet bárkivel. Igyekszünk mindent irányítani, de a játékosok hajlamosak néha koncentrációjukat veszteni.”

“Busquets, de Jong és Arthur lesznek kezdők a középpályán? Sok középpályásunk van, mindegyikőjük mást tud adni nekünk, különböző képességekkel rendelkeznek. Sok függ az ellenféltől, mire van szükségünk. Boldog vagyok minden játékosom miatt.”

“Messi rendkívül fontos játékos számunkra, remélhetőleg remek meccset fog játszani holnap.”