Setién: “Minden játékosom nagyon lelkes és motivált”

Hosszú idő után először tartotta meg mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Barcelona edzője, Quique Setién. A tréner több játékosának helyzetéről is beszélt, illetve természetesen a karanténidőszak utáni helyzetről is szót ejtett.

“Sokáig kénytelenek voltunk távol maradni, szeretném támogatásomról biztosítani azokat az embereket, akik nagyon megszenvedték ezt a nehéz időszakot.”

“A csapat nagyon jó munkát végez, mindenki nagyon lelkes és motivált, hogy ismét játszhat.”

“Még nem döntöttem arról, hogy Semedo játszani fog-e holnap. A döntésemet nem fogja befolyásolni az, ami vele történt. Nagyon megbánta azt, amit tett, nem figyelt eléggé, tudja, hogy hibát követett el. Elnézést kért érte.”

“Umtiti volt az egyetlen játékosunk, aki hosszabb időt hagyott ki azóta, mióta visszatértünk ismét edzeni. Jó munkát végez, de természetesen egy picit le van maradva társaitól, ami a helyzetét tekintve normális.”

“Rosszul érintene minket, ha semleges pályán kellene lejátszanunk a Napoli elleni visszavágót.”

“Ami Suárezt illeti, felépült. Készen áll arra, hogy kezdjen, de elképzelhető az is, hogy csak csereként fog pályára lépni. Nem akarunk kockáztatni vele, nyilvánvalóan több meccsre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a formáját, hiszen öt hónapot hagyott ki.”

“Jól jött nekünk a szünet, picit át tudtuk értékelni a helyzetünket és elemezhettünk több dolgot is. Ugyanakkor ezt a szünetet a többi csapat is előnyére tudta fordítani.”

“Beszéltünk Arthurral, de nem csak rövid ideig. Minden kerettagra számítok, nem fogok belemenni különféle pletykákba. Jó formában tért vissza, hasonlóan a társaihoz. Remek játékos, akárcsak a többiek.”

“Fejlődnünk kell, ami a labdatartást illeti. Rengeteg mindent kielemeztünk, ami reményeim szerint előnyünkre fog válni. Kiegyensúlyozottabb teljesítményt akarunk pályára tenni, mint tettük a szünet előtt.”

“Szerencsére Messi tisztában van azzal, hogyan tartsa tökéletes állapotban magát, így tudja azt is, mikor kell picit vissza vennie. Amennyiben bármiféle kockázata lenne a játékának, úgy ő lenne az első, aki szól erről. Mindig is bíztam a játékosaim szavában.”

“Minden nap velünk tréningezik több fiatal játékos is, ez pedig nem fog változni. Több lehetőség áll majd a rendelkezésükre, hiszen mostantól 23 játékossal számolhatok a meccskeretben. Ugyanakkor Dembélé kivételével minden játékosra számíthatok.”