Setién: “Messi másfél évtizede ugyanazon a szinten játszik”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién beszélt a Napoli elleni BL-mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóján többek között arról is, milyen érzés is számára először meccselni a sorozatban.

„A legjobb Napolira számítunk, meglehetősen nehéz mérkőzés lesz.”

„Jó és pozitív a csapatnál uralkodó morál. Voltak nehéz mérkőzéseink az utóbbi hetekben, ezeknek a nagy részét pedig nagyon jól oldottuk meg. Jó időszakunk van.”

„Az első Bajnokok Ligája mérkőzésemre készülök. Különleges érzések fognak el, extra motivációt ad ugyanakkor, hogy egy olyan stadionban kezdhetem meg ezt az utazást, mint ez, aminek hatalmas a történelme és ahol óriási szenvedély uralkodik. Izgalmas meccs lesz.”

„Hízelgőnek találom Gattuso szavait, megtisztelő, hogy így vélekedik a munkámról.”

„Nem tudom, hogy hat vagy nyolc másodperc telik el, míg visszaszerezzük a labdát, de az biztos, hogy a játékrendszerünk alapját képezi a labda mihamarabbi visszaszerzése.”

„Mit gondolok a koronavírusról? Nem aggódom miatta, csak a saját csapatom érdekel, de bárkinek, aki ebben szenved a támogatásomról biztosítom. Reméljük, hogy mihamarabb megoldást találnak erre.”

„Nagy csodálója vagyok Fabián Ruíz játékának. Elképesztő mennyit fejlődött, nagyon boldog vagyok miatta, remélem ugyanakkor, hogy holnap nem mutatja mindazt, ami benne van és meg tudjuk majd fékezni. Remek ember, aki rendkívül szerény, nagyon örülök a góljainak.”

Azzal a céllal lépünk pályára, hogy idegenbeli gólt szerezzük, nem lényeges, hogy eggyel több vagy kevesebb középpályással. Megpróbálunk bátran játszani.

„Az El Clásico? A Napoli és a Real elleni mérkőzéseken a maximumot kell nyújtanunk, ebben segít az a forma, amiben most vagyunk, illetve a Real elleni bajnokin segítene egy holnapi siker és az ezzel járó plusz mentális energia. Ugyanolyan elánnal fogunk pályára lépni ezen a két mérkőzésen.”

„Messi egy fantasztikus játékos. Már tizenöt éve minden meccsen kiemelkedően játszik, emiatt különbözik bárkitől a világon. Nem láttam még a világon olyan stabil játékost, mint amilyen ő. Nagyon szerettem ugyanakkor Maradona, Cruyff és más játékosokat is, akik megszeretették velem ezt a sportágat.”

„Umtiti és Lenglet is remek formában vannak, a döntést, hogy ki fog játszani hajnali három óra körül fogom meghozni. Jelenleg nem tudom milyen kezdőt fogok a pályára küldeni, ezek a kétségek a szezon hátralévő részéig velem fognak maradni.”