Setién: “Hosszú idő lesz eljutnunk oda, ahová szeretnénk”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta az Eibar elleni mérkőzés sajtótájékoztatóját, ahol természetesen szóba került a katalánok vezetőségével kapcsolatos botrány, az akadémisták helyzete és az új igazolásról, Martin Braithwaite-ről is.

„Hasonlót várunk az Eibartól, mint a Getafétól, de minden mérkőzés nagyon nehéznek ígérkezik.”

„Vannak olyan mérkőzések, mely előtt röviddel döntöm csak el a kezdőcsapatot, a holnapi nem ilyen volt. Több álmatlan éjszakát is okozott nekem a döntés a kezdőt illetően.”

„Messi szavai a Mundo Deportivónak? Több dologban is egyetértek vele. Nem vagyunk elégedettek mindennel, de szerintem folyamatosan fejlődünk. Terveim szerint képesek leszünk a legkeményebb ellenfelekkel is felvenni a kesztyűt.”

Természetesen az elnök az egész öltözőnek magyarázatot adott a közösségi hálón kirobbant üggyel kapcsolatban.

„Tudjuk, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, jelenleg azonban csak és kizárólag az Eibarra koncentrálunk. Holnap begyűjthetünk három nagyon fontos pontot.”

„Braithwaite nagy motivációval érkezett, lehetséges, hogy játszani fog holnap. Egy sokoldalú játékosról beszélünk, aki több poszton is bevethető. Hiszünk és bízunk abban, hogy segítségünkre lesz. Nem csak jó képességű futballista, hanem jó csapatjátékos is.”

„Hosszú folyamat lesz arra a szintre eljutnunk, ahová szeretnénk, de ez alatt a rövid idő alatt is sikerült fontos dolgokat megvalósítani, ami pozitív.”

„Az akadémisták a segítségünkre lehetnek, ilyen például Akime helyzete is, aki készen áll, ha esetleg Firpóval történne valami.”

„Riqui Puig? Már többször elmondtam, nem szeretek egy-egy játékost kiemelni az akadémisták közül. Nagyon sokan vannak abban a helyzetben, mint ő. Mindannyijuknak megfelelő képességeik vannak, és az edzésen remekül teljesítenek.”