Setién: “Hiszem, hogy képesek vagyunk csapatként nyerni”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta a Bayern München elleni, Bajnokok Ligája negyeddöntőjét megelőző sajtótájékoztatóját. A szakember boldog amiatt, hogy ismét számíthat Ousmane Dembélére, emellett egy rendkívül kiélezett, szoros mérkőzésre számít.

Milyen volt az utazás? Dembélé bevehető lesz?

“Minden rendben volt az úton. Ez az a mérkőzés, amire vártunk és, amiért jól megdolgoztunk. Megfelelően sikerült a felkészülés. Jó érzés, hogy Dembélé is velünk utazhatott. Bevethető lesz, amennyiben úgy döntünk, ugyanakkor majdnem egy évig nem léphetett pályára. Hiszünk benne ettől függetlenül, hogyha pályára lép, jól fog játszani.”

A Bayern veretlenségéről

“Ismerjük a rivális erejét, a mi feladatunk az, hogy ezeket minimalizáljuk. Elképesztő potenciál van a Bayernben, de bennünk is megvannak ezek a tulajdonságok. Őrült meccsre számítok, amiről sokat fognak még beszélni.”

Lényegi kérdés lesz a labdabirtoklás

“Fontos lesz a védekezés szempontjából az, hogy minél többet legyen nálunk a labda. Ismerjük a Bayernben rejlő támadópotenciált, így mindenképpen fontos lenne ez, hiszen, ha nincs az ellenfél a labda, nem tud neked gólt rúgni. Minden a taktika sikerességén fog múlni. Tegnap láthattuk ugyanakkor az Atalanta-PSG mérkőzést, ahol sokáig nem az a csapat vezetett, amely többet birtokolta a labdát.”

A Bayern körüli nyilatkozatok

“Lényeges faktornak tartom a motivációt, ugyanakkor az egy dolog, amit az emberek gondolnak és egy másik az, ami a pályán megvalósul ebből. Két remek csapatot várok , akik megpróbálnak stílusukhoz hűen győzni. Szoros, kiegyensúlyozott meccsre számítok. Én így látom.”

A 4-4-2-es formáció

“Sok dolgot számításba vettünk, de meg kell várni a holnapot, mi valósul majd meg ezekből. Az, hogy milyen felállás van felrajzolva, nem lényeges tényező. Tisztában vagyunk az ellenfél tudásával, sebességével, különösen, ami a támadásokat illeti. Amikor birtokolják majd a labdát nem lesz más választásunk, mint védekezni. Ugyanakkor azt gondolom, az még mindig jobb választás, hogy tartjuk a labdát, amennyit csak lehetséges, ezzel problémákat okozva nekik.”

A Bayern Münchenről

“Aggodalomra ad okot az, hogy milyen minőségben képesek letámadni. Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e kijönni a szorításukból. Ez a meccs szerintem az alternatívákról fog szólni, egyik csapat sem lesz képes dominálni magasan a másik felett. Egy helyzet jó értékesítése is eldöntheti a mérkőzést. Nagyon szoros találkozóra számítok.”

Lewandowski jobb lenne, mint Messi?

“Egy fantasztikus játékosról beszélünk a személyében, de szerintem nem éri el Messi szintjét. Való igaz, hogy remek formában van, akit remek társak vesznek körbe, egyszóval remek, de Leo is. Láthattuk a Napoli elleni teljesítményét, jó dolog, hogy ilyen játékosok vannak a pályán, nekünk csak élvezni kell a produkciójukat.”

Messi megnyerheti a meccset?

“Természetesen hozzásegíthet minket a győzelemhez, de hiszek abban, hogy az egész csapat képes erre. Leo képes lehet gólt lőni, de egy erős csapat nélkül ő sem tud csodát tenni.”