Setién: “Fontos, hogy már a védelemtől elkezdve kontrolláljuk a labdát”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta a Valencia elleni bajnoki hivatalos sajtótájékoztatóját, melyen beszélt a hétközi kupamérkőzésről, illetve természetesen az átigazolások is szóba kerültek.

“A Valencia egy kemény ellenfél, remek játékosokkal. Komoly kihívást jelentenek majd. Az elmúlt két mérkőzésen két védekezőbb csapattal kellett szembenéznünk, a Valencia azonban szeret támadni, előnyünkre kell fordítanunk a mögöttük keletkező üres területeket.”

“Jó úton haladunk, ami a fejlődést illeti, nincs messze a csapat attól, amit látni szeretnék.”

“A Barcelona remek csapat, minden kupáért eséllyel szállnak harcba minden szezonban. A sérülésekre azonban nem vagyunk ráhatással, innentől kezdve pedig minden feltételes. Jelenleg nem tudok semmit mondani azzal kapcsolatban, igazol-e támadót a klub.”

“Pozitív hír, hogy a Leganés elleni kupameccset hazai pályán játsszuk, így nem kell utaznunk.”

“Mi a véleményem Rodrigóról? Szeretek minden jó játékost, Ő pedig egy fantasztikus focista, ezt mindannyian tudjuk. Kulcsjátékosa lenne bármelyik csapatnak, jelenleg a Valenciának. Nagyon magas szintet képviselnek.”

“Őszinte leszek: Ibizán picit megijedtem. A részletekre kell összpontosítanunk a folytatásban. Az első tesztem a Granada ellen volt, a második az Ibizia ellen. A Barcelonánál minden nap egy nagy teszt.”

“Griezmann, mint kilences? Ez egy opció valóban, sokat segített nekünk legutóbb, tervben van az, hogy ebben a pozícióban is használjuk.”

“Riqui [Puig – a szerk.] rengeteg érdekes dolgot tud, sok mindenben viszont még fejlődnie kell. Ez egy folyamat, amiben mi igyekszünk segíteni neki, ugyanúgy, mint mindenki másnál. Most azonban beteg, így Collado edzett helyette.”

“Fontos, hogy már a védelemtől elkezdve kontrolláljuk a labdát. Ha szerencsejáték az, hogyan hozzuk fel a labdát, akkor normális, hogy labdavesztés lesz a vége. Keményen dolgozunk azon, hogy a gördülékenyebb legyen a játékunk.”

“Ami Vidalt illeti, szeretem azokat a játékosokat, akik mindent tudnak a pályán, még azt is, amit nem kértem.”

“Mindenkiről a legtöbbet akarom megtudni, ehhez azonban játszaniuk kell, ugyanez igaz Abel Ruizra is.”