Setién: “Fatiban hatalmas potenciál van, segítenünk kell a fejlődését”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién nyilatkozott a Levante elleni 2-1-re megnyert bajnokit követően. A tréner elégedett volt többnyire a látottakkal, ugyanakkor szerinte bőven van még hova fejlődni. 

“Több dolog miatt is boldog vagyok, de természetesen nem mindennel. Túl sok lövést engedélyeztünk a Levanténak.”

“Ettől a csapattól mindig a győzelem az elvárás, komoly mérkőzés előtt állunk a Spanyol Kupában, rendkívül koncentráltnak kell lennünk majd.”

“Ansu nagyon jól játszott, energikus és óriási benne a potenciál. A mai [tegnapi – a szerk.] produkciója nem csak a góljai miatt marad emlékezetes, hanem, a védőmunkája miatt is. Hatalmas jövő előtt áll, nekünk pedig segítenünk kell neki fejlődni.”

“Elvetettem volna a 3-5-2-őt? Hosszú még a szezon, sok felállásban fogunk még játszani. Egyelőre meg kell ismernünk minden játékost, melyik poszton, hol képesek a legjobb teljesítmény nyújtani. Látni fogtok változásokat.”

“Megmagyarázhatatlannak tartom a második félidős visszaesésünket. Ha mi nem tudjuk belőni a helyzeteket, majd az ellenfél megteszi helyettünk.”

“Több szempontból is fejlődtünk a korábbi mérkőzéseinkhez képest.”

“Nekünk van a világ legjobb kapusunk. Elképesztően higgadt, olyan mint, aki nem fél semmitől.”

“Olyan embernek tartom magam, aki soha nem elégedett teljes mértékben, így van ez ma is. Ugyanakkor tetszett a csapat mai játéka.”

“Semedo remekül játszott, jól aknázta ki az előtte megnyíló területeket, emellett védekezésben is végig stabil volt.”