Setién: “De Jong minden edzésen a maximumot nyújtja”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, mely most a Getafe elleni hazai bajnokiról szólt. A tréner ismét összecsap távolról sem nevezhető barátjával, Jose Bordalásszal. 

“Nincsenek kétségeink Umtitivel kapcsolatban. Mindenki követhet el, sőt követ is el hibákat, más alkalommal viszont rengeteg mindenben segíti a csapatot. Boldogok vagyunk, hogy itt van nálunk.”

“Nem fogok a Bordalásszal lévő kapcsolatomról beszélni, ezt a témát már elfelejtettem.” [volt néhány nézeteltérésük a múltban, Bordalas szerint Quiquében nincs meg a kellő tisztelet – a szerk.]

“Nehéz ellenfél lesz a Getafe. Remekül játszanak hosszú idő óta, van egy tervük, ami mentén folyamatosan javulnak és fejlődnek.”

“Ami Rey Manaj-t illeti, karakteres játékosnak tartom, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami hasznos lehet számunkra holnap, éppen ezért is került be a keretbe. Ő egy csere, aki jól jöhet majd nekünk.”

“Nem mondhatok semmit Lorennel kapcsolatban, nem tudok semmit erről.”

“Folyamatosan fejlődünk, bízunk benne, hogy ez folytatódni fog. Elégedettek vagyunk azzal, ahová ezalatt a rövid idő alatt el tudtunk jutni. Kielemeztük a meccseket, ami után megállapítottuk, hogy javultunk az első meccsekhez képest. Tovább kell folytatnunk ezt az utat.”

“Úgy véljük, hogy a liga engedélyt fog nekünk adni egy támadó igazolására. Fel vagyunk mindenre készülve.”

“De Jong egy rendkívül szorgalmas játékos, aki mindig tanulni és fejlődni szeretne. Ezen tulajdonsága miatt mondtam, hogy nincsenek határai. Nem tudom milyen messzire juthat. Minden edzésen maximálisan koncentrált, reméljük, hogy tovább tud fejlődni.”

“Nem tudok arról, hogy Suárez hamarabb visszatérne a vártnál. Amennyiben így történik, úgy őt is támogatni fogom. Ugyanakkor komolyan kell venni a sérülését, ennek megvan a felépülési ideje. Ettől függetlenül remélem olyan hamar a rendelkezésemre fog állni, amilyen hamar csak lehet.”

“Minden egyes ellenfélre rendkívül alaposan fel kell készülni, elvégre a spanyol liga rendkívül versenyképes.”

“Hogyan fogom Messit pihentetni? Ha a pályán van az azt jelenti, hogy egészséges. Messi, mint minden más tapasztalt játékos tudja, hogy mikor mennyit tud adni.”

“Ha nem érkezne kilences? Arra is megoldást fogunk találni.”

“A Bajnokok Ligáját jelenleg 7-8 csapat is megnyerheti és természetesen közöttük van a Barcelona is. Szeretünk a BL-ben szerepelni és persze szeretnénk megnyerni is, de az ellenfeleink pontosan ugyanígy gondolkodnak.”

Rendkívül romantikus alkatnak tartom magam, nagyon érzelmes vagyok. Itt lenni egy óriási megtiszteltetés, olyan boldogság számomra, mint amikor találkoztam a feleségemmel.

“Mindent el fogunk követni azért, hogy a szurkolók elégedetten menjenek haza a mérkőzés után, hogy boldogok legyenek az eredmény és a játékunk minősége miatt is.”