Setién: “Abnormális az a helyzet, ami kialakult Arthur körül”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién a pénteki napon megtartotta a Celta Vigo elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A középpontban természetesen a távozás küszöbén álló brazil középpályás, Arthur Melo volt. 

Arthur jelenlegi helyzetéről

“Továbbra is számítok rá. A csapattal fog utazni és elképzelhető, hogy pályára is lép majd. A legfontosabb most az, hogy ezek a hírek ne befolyásolják a teljesítményét, és képes legyen a lehető legjobbját hozni.”

“Abnormális az a helyzet, ami körülötte kialakult. Feltételezem, hogy minden olyan játékos, aki hasonló cipőben jár, mint ő, tisztában van azzal, hogy a szezon még nem ért véget, fontos meccsek vannak még hátra. Mindenki szeretne jó szezont zárni, szép emlékeket megőrizni, kupákat nyerni. Az utolsó napig profi hozzáállást és maximális felelősségvállalást szeretnék látni a játékosaimtól.”

Mi történt Arthurral?

“Amióta csak együtt dolgozunk, keményen próbálkozott azzal, hogy megfeleljen az elvárásainknak, melyek merőben mások voltak mint az, amit a korábbi trénerei elvártak tőle. Nem könnyű megváltoztatni egy játékost abban, amiről hosszú időn át azt hallotta, hogy az erőssége. Őt a trénerei mindig azzal bízták meg, hogy tartsa meg a labdákat, erre megérkezünk mi és azt kérjük tőle, hogy játsszon egy-két érintéssel. Nem tartja könnyűnek a jelenlegi helyzetét, de mindent megtesz, hogy megfeleljen nekünk, jó úton halad.”

Hogyan kezeli a helyzetét most, hogy távozik?

“Ez tudtommal még nem eldöntött tény, a klub nem tájékoztatott arról, hogy távozik. Amennyiben így lesz, velünk marad a szezon utolsó edzéséig, így számítok is rá addig.”

“Vannak olyan játékosok, akik nagy reményekkel érkeznek és végül nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ez minden csapatnál előfordul. Nem tudom megmondani, hogy mi fog történni vele. Vannak olyan emberek, akik szerint jó lenne, ha távozna, és vannak olyanok is, akik szerint jó lenne, ha velünk maradna. Nem tudom, hogyan fog végződni az ügye.”

Marasztalná őt?

“Nem fogok olyan dolgokról beszélni, melyek még nem biztosan. Tekintettel a jelenlegi hajtásra, nem kértem hosszas magyarázatot a technikai személyzettől. Csak a következő mérkőzésre fókuszálok.”

A Real Madrid üldözéséről

“Továbbra is hiszek abban, hogy sikerülhet megnyernünk a bajnokságot. Nehéz feladat lesz mindkét csapatnak megnyerni a hátralévő bajnokikat. Jó formában vannak, de remélem, hogy hibázni fognak, mi pedig elkapjuk őket.”

Kulcsfontosságú a Celta és az Atletico elleni győzelem

“Nem szeretnék csak erre a két mérkőzésre fókuszálni. Ez két nehéz mérkőzés, de mindegyik ilyen lehet. Minden csapat képes nehézséget okozni a másiknak, meg kell várnunk a végét.”

Vélemény a menetrendről és a videóbíróról

“Nem sokat mondhatunk, el kell fogadnunk azt, ami jön. Szerencsére úgy néz ki sikerül befejezni a bajnokságot, ami eredetileg veszélyben volt. Ennek azonban megvan a maga ára, amit el kell fogadnunk.”

Riqui Puigról

“Riqui nagyon komoly fejlődésen ment át az utóbbi időben. Való igaz, hogy a hozzáállásával soha nem volt probléma, voltak azonban olyan dolgok, amelyekben fejlődnie kellett. Jó úton halad ezekben, némelyik hosszabb, némelyik rövidebb időt igényel. A legfontosabb dolog most az, hogy sikerüljön ezt a szintet fenntartania. Fejben kell tartania, hogy ez a Barcelona, ahol a legjobb teljesítményre van szükség minden nap.”

Rafinha játékáról

“Remekül játszik, jó formában van, akárcsak a csapata. Sok függ a csapaton belüli moráltól, amikor jó a hangulat, akkor a játékosok is jobban teljesítenek. Többen is játszanak ott, akik nagyon tetszenek nekem.”