Setién: “A játékvezető nem kezelte megfelelően a helyzetet”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién összességében elégedetten értékelte a Getafe elleni győztes mérkőzést. A tréner szokatlanul szót ejtett a mérkőzés játékvezetőjéről is, aki szerinte nem alkalmazott kellő retorziót a szabálytalankodó vendégekkel szemben. 

“Tudtuk, hogy milyen nehéz meccs lesz, hiszen a Getafe az elmúlt négy bajnokijából mind a négyet megnyerte, kapott gól nélkül ráadásul. Magasan és agresszíven letámadnak, nem könnyű ezt leküzdeni. Jól 55-60 percet játszottunk a mai meccsen.”

“Ter Stegen elképesztően gyorsan tud remek döntéseket hozni, ma ő neki kellett helyet teremteni a csapatnak.”

Fizikálisan rendben látom a csapatot.

“A játékvezető nem lépett fel elég keményen a durva szabálytalanságokkal szemben. A Getafe 29 szabálytalanságot követett el, mégis mi kaptunk több lapot.”

“Ángel remek játékos, akárcsak a többiek a Getafénál. A tavalyi szezonban csak 35 gólt köszönhettek a támadóiknak, ami remek teljesítmény.”

“Ami Júnior helyzetét illeti, készen kellett állnia, hogy rögtön pályára lépjen és teljesítsen. Nem tud mindig a pályán lenni, de nem aggódom a fejlődése miatt ennek ellenére sem.”

“Az őszintét megvallva, nagyon boldog vagyok Arthur teljesítménye miatt. Dolgozunk azon, hogy még jobb legyen.”

“Fütty a Camp Nou-ban? Szerintem az eredménynek köszönhető, hogy idegesek voltak.. ha a labda a kapunkhoz közel van, én is ideges leszek. Hátulról játszottunk, ez pedig sokszor hordoz magában kockázatot. Amikor azonban jól tudjuk kihozni a labdát, akkor sok előny származik ebből.”

“Összességében elégedett vagyok a dolgok alakulásával.”