Setién: “A csapat felkészült a Napoli elleni mérkőzésre”

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién elégedetten nyilatkozott a Barcelona mai kiütéses győzelme után. Messiről csak szuperlatívuszokban tudott beszélni, elégedett Braithwaite debütálásával és úgy gondolja, felkészültek a Napoli elleni összecsapásra.

“Úgy gondolom, hogy a csapat készen áll azokra a kihívásokra, amelyek előttünk állnak.”

“Néha Messi visszalép a középpályára, ezzel segítve a csapatnak. Elképesztően intelligens játékos, mindig a lehető legjobb megoldást választja. Amikor pedig az ellenfél tizenhatosához érkezik, nos, megállíthatatlan. Olyan dolgokat lát meg, amit nem lehet egyszerűen tanítani, vagy látja egy játékos, vagy nem.”

“A játékosok igyekeznek csak a futballra koncentrálni. Megpróbáljunk amennyire csak lehet elszigetelni magunkat a média zajától, nem törődni ezzel, miután nem tudjuk kontrollálni a hírek áramlását. Csak a futballra koncentrálunk.”

“Le vagyok nyűgözve a letámadások sikerességétől, amit a labdavesztések után produkált a csapat.”

“Jól végeztünk ma a munkánkat, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy nincs hova előrelépni.”

“Braithwaite sok-sok mindent csinált az alatt a rövid idő alatt, amit a pályán töltött. Remek igazolás volt. Óriási eltökéltség van benne, nagyszerűen dolgozik az edzéseken, ráadásként két gólból is kivette a részét.”

Úgy gondolom, hogy készen állunk a Napoli elleni mérkőzésre.

“Beszélgettem Messivel, ami a játékperceket illeti, de az igazság az, hogy az évek során remekül megismerte magát, tudja mit bír, be tudja okosan osztani az energiáját a mérkőzés alatt. Ő az a játékos, aki soha nem hajszolná magát, ha az sérülésveszélyt hordoz magában.”