Pjanić: “Szeretnék játszani és segíteni a csapatot”

A Barcelona, Juventus elleni Bajnokok Ligája összecsapását megelőző hivatalos sajtótájékoztatón ezúttal Ronald Koeman mellett a torinóiak korábbi középpályása, Miralem Pjanić állt a sajtó rendelkezésére. A bosnyáknak különleges mérkőzés lesz a szerdai.

Ismét Torinóban

“Boldog és izgatott vagyok, hogy ismét itt lehetek. Néhy remek évet töltöttem itt, szép emlékeket őrzök, jó újra látni több ismerős arcot is. Nehéz mérkőzés előtt állunk, egy kemény ellenféllel szemben, akik hozzánk hasonlóan a csoport élén szeretnének végezni. Felkészültnek kell lennünk.”

Beilleszkedés

“Szeretnék játszani, de azt hiszem ez normális. Remélem a jövőben erre egyre gyakrabban fog sor kerülni. Jelenleg még a beilleszkedés fázisában vagyok. Később érkeztem a koronavírus miatt, de jó állapotban vagyok, szeretném segíteni a csapatot a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, szerintem képes vagyok erre. Minden a csapattól függ, mennyire fogjuk jól végezni a munkánkat, a Ligában ugyanakkor egyelőre nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük. A szezon azonban hosszú és azokkal a játékosokkal, akikkel ez a csapat büszkélkedhet, képesek lehetünk nagy dolgokat elérni.”

Nagy a versenyhelyzet

“Minden nagy klubnál igaz ez a megállapítás. Én azonban azért vagyok itt, hogy játszak és segítem a csapatot. Szerintem hárman is képesek vagyunk együtt a pályán lenni, de a döntés nem az enyém, az én feladatom az, hogy a lehető legjobb formában várjam a lehetőséget, amikor az edző úgy dönt.”

Griezmann

“Griezmann egy remek játékos, támadóként nagyon fontos az önbizalma szempontjából a gólszerzés, amint betalál hiszem, hogy átszakad nála a gát és ténylegesen a csapat segítségére tud majd lenni. Ugyanakkor neki is el kell fogadni az edző döntését, ha játszani fog, biztos vagyok benne, hogy jól fog teljesíteni.”

A Juventus jelenlegi kerete

“Pirlo rendkívül erős csapatot épített, nehéz meccsre számítok. Ismerem őket és remélem, hogy egy szoros, kiélezett meccset tudunk majd játszani. Szomorúan látom ugyanakkor, mennyi sérüléssel kell megküzdeniük, ennek ellenére természetesen örömmel játszok majd néhányukkal, megtisztelő, hogy ezt a Barça mezében tehetem meg.”

A szurkolók hiánya

“A szurkolók és mi is azt szeretnénk, ha ismét együtt lehetnénk, remélhetőleg erre minél hamarabb sor is kerül majd.”

Cristiano Ronaldo

“A vezetőedző döntésétől függ, játszik-e. Én azonban a Barcelona játékosa vagyok már, ez egy új kihívás a számomra.”

Messi

“Messi a világ egyik legjobb játékosa, megtisztelő, hogy egy csapatban szerepelhetek vele. Ez egy remek lehetőséget, de nem mondott nekem semmit Cristianóról. Remélhetőleg a csapat koncentrált lesz és egy jó meccset játszhatunk majd.”