Piqué: “Soha nem fogjuk elfelejteni Rómát és Liverpoolt”

A Barcelona saját nevelésű középhátvédje, Gerard Piqué volt ezúttal Quique Setién partnere a Napoli elleni BL-mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. Piqué többször is kihangsúlyozta, mennyire fontos lesz a maximális koncentráció. 

„Nagyon figyelnünk kell majd, a Napoli ugyanis egy remek csapat. Az elmúlt időszakban rengeteget fejlődtek, megverték többek között a Juventus-t és a Liverpoolt is. Nagyon nehéz meccsre számítunk.”

„Nem tehetjük meg a BL-nyolcaddöntőben, hogy más dolgokon járjon az eszünk. Tudjuk mi a feladatunk, a lehető legjobb játékunkat igyekezzük majd hozni.”

Lehet, hogy már nem mi vagyunk az abszolút favoritok, ha a BL-győzelemről beszélünk, de mi is itt vagyunk.

„Mi a véleményem az I3 Ventures-botránnyal kapcsolatban? Nem tudom, engem speciel nem érdekel, ha a nevem szerepel a közösségi oldalakon. Abszolút nem érdekel. Elhiszem az elnök magyarázatát, azt a részét legalábbis, hogy Ő maga nem tudott róla. Megérintették a történések. Lapozzunk a témáról.”

„Soha nem fogjuk elfelejteni a római és a liverpooli vereséget, de a nagy vereségekből lehet előnyt is kovácsolni, ha a jövőbe tekintünk, elvégre ilyet is megtapasztaltunk, ismerjük már azt, ami várhat ránk, hiszen megtapasztaltuk már korábban.”

„Sok olyan tényező van, ami miatt érdemes tartani a Napolitól: sokat fejlődtek az utóbbi hetekben, nagyon jó játékosaik vannak, mint Mertens vagy Insigne… Problémákat fognak okozni nekünk, ha nem maximális koncentrációval lépünk pályára.”

„Maradona nevére örökké emlékezni fogunk. Egy legendás játékos, aki megjárta a Barcelonát és a Napolit is, azonban, ha választanom kéne Leo és Diego között, akkor Messit mondanám, amiatt mert több, mint tíz éve teljesít a legmagasabb szinten, naponta varázsolja el a publikumot.”

„Ha nyugalmat akarunk magunk körül, akkor nyernünk és nyernünk kell, mindezt jó játékkal. Az itt mutatott játékunk befolyásolhatja a hétvégi El Clásicót is.”