Pedri: “Nem számítottam ennyi játékpercre”

Ronald Koeman vezetőedző mellett ezúttal a katalánok rendkívül tehetséges 17 éves középpályása, Pedri állt a sajtó elé a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőzően.

A meccs:

“Ugyanúgy nézünk szembe ezzel a meccsel, mint bármelyik másikkal. A gólszerzés tekintetében javulnunk kell, és muszáj megszereznünk a három pontot, hogy továbbra is a tabella élén maradjunk.”

Személyes élmények:

“Az első pillanattól kezdve teljesen normális életet élek. Csak saját magammal szeretnék foglalkozni, és folytatni a kemény munkát. Még fiatal vagyok, azért vagyok itt, hogy fejlődjek és tanuljak a legjobbaktól. Nyugodtnak kell maradnom, a családom is ezt tanácsolja.”

Vezéregyéniség:

“A Las Palmasból érkeztem ide, ami egy másodosztályú klub. Nem számítottam arra, hogy ennyi játékpercem lesz. Szeretnék tovább dolgozni, hogy minél több lehetőséghez jussak.”

Messi:

“Messi rengeteg módon segít nekünk. A pályán tanácsokkal lát el minket. Élveznünk kell a játékát és tanulni belőle.

Sokoldalúság:

“Mindenképp pozitívum hogy több poszton is tudok játszani, de jobban érzem magam a pálya közepén. Középpályásként több helyzetet tudok kialakítani.”

Öltözői tanácsok:

“A rutinosabb játékosok azt tanácsolják nekem, hogy maradjak mindig két lábbal a földön. A legtöbb, amit tehetünk, hogy tanulunk a legjobbaktól, akik továbbra is itt vannak.”

Munka:

“Az edzéseken azon dolgozom, hogy fizikailag jobb legyek. Amikor a szélen játszom, ez előnyömre válhat. A higgadtság inkább fejben dől el, mint sem az edzőnek köszönhető.”

Debütálás

“Amikor egy gyereknek teljesül az álma, alig akarja elhinni, és nagyon boldog. Ezt én akkor éreztem, mikor debütálhattam a Camp Nou-ban.”