Neto: “A Fradi nem lenne itt, ha nem lennének elég jók”

A Barcelona kedd este a Ferencvárost fogadja a Camp Nou-ban. A hétfői nap a sajtótájékoztatóké volt, ahol Ronald Koeman vezetőedző mellett ezúttal a katalánok brazil portása, Neto állt a sajtó rendelkezésére.

Csalódást keltő eredmény a legutóbb mérkőzésen

“Jól akarjuk kezdeni a sorozatot, folyamatosan dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk és szerintem képesek is leszünk elérni céljainkat.”

Jó eséllyel ő fog kezdeni a Clásicón

“Nem nagyon beszéltünk még a Real Madrid elleni meccsről, előtte ugyanis még a Bajnokok Ligájában játszunk egy fontos meccset. Eljön majd az ideje, hogy a szombati meccsről beszélgessünk.”

A fizetések csökkentéséről szóló tárgyalásokról

“Ezt a kérdést szerintem nem itt kéne, és különösen nem velünk megvitatni. Vannak olyan emberek, akik ezzel foglalkozak, a mi dolgunk az, hogy focizzunk. Ez egy belső probléma, amit házon belül fogunk megoldani, csendben. Csak a holnapi meccsre fókuszálunk.”

Honfitársáról, Coutinhóról

“Boldog vagyok, hogy a csapatnál lehet egy olyan játékos, mint ő, különösen, hogy jó barátságot ápolunk egymással. A szezon eddig meccsein megmutatta mennyire lelkes és eltökélt. Sokat lendített az önbizalmán a megnyert BL-cím. Mindanniyan tudjuk milyen képességekkel rendelkezik.”

A vereség kétségeket ébresztett a szurkolókban

“Senki nem szereti, ha kikap. Nehéz meccs volt, amit meg kellett volna nyernünk. Ezen azonban már nem tudunk változtatni, bármennyit is gondoljunk rá, helyette a holnapi meccset kell behúznunk. A futballban minden nagyon gyorsan történik, nem ragadhatsz le a múltban.”

A ter Stegennel való versenyéről

“A legjobbamat próbálom hozni, hogy játéklehetőséget kapjak. A döntést azonban mindig az edző hozza meg.”

Mennyire ismeri a Ferencvárost?

“Mindannyian tudjuk, hogy apait anyait bele fognak adni. Annyit tudunk róluk, hogy jó képességekkel rendelkeznek, máskülönben nem tudták volna kiharcolni a sorozatban való részvételt.”

Griezmann teljesítményéről

“Mint mindig, továbbra is jónak látom a teljesítményét. Mi profi labdarúgók pontosan tudjuk, hogyan működik is ez a szakma. Boldognak, eltökéltnek és szorgalmasnak látom. Egy olyan játékosról beszélünk, aki még sokat adhat a csapatnak, sőt jelenleg is nagyban hozzájárul a csapatmunkához.”