A Barcelona csapatkapitánya, Lionel Messi hivatalos Instagram oldalán tett közzé egy közleményt, melyben megerősíti: a csapat minden tagja lemond a keresete 70 százalékáról a jelenlegi helyzet miatt. A hírt valamivel később ugyancsak közleményben a klub is megerősítette. Mi most Messi levelét hoztuk el nektek lefordítva.

“Sokat írtak és beszéltek a közelmúltban az FC Barcelona csapatának fizetéséről, illetve annak csökkentéséről a koronavírus miatt.

Mindenekelőtt szeretnénk tisztázni, hogy egy percig nem volt kérdés számunkra, hogy lejjebb adjunk a bérünkből, hiszen teljesen megértjük, hogy a jelenlegi egy kivételes helyzet, és mi vagyunk az elsők, akik mindig segítettek a klubnak, amikor annak szüksége volt erre. Sokszor még önszántunkból is megtettük mindezt, mert szükségesnek gondoltuk.

Ezért nem is értjük miért próbáltak a média által nyomás alá helyezni egy olyan dolog miatt, amit mi magunk is pontosan tudtunk, hogy meg kell lépnünk. A valóság az, hogy a néhány napos késlekedést az okozta, hogy megpróbáltuk kitalálni milyen módon tudunk a legjobban segíteni a klubnak és az ott dolgozóknak ezekben a nehéz időkben.

Részünkről most jött el a bejelentés pillanata, ezennel tehát lemondunk a fizetésünk 70 százalékáról a rendkívül helyzet miatt, melynek köszönhetően a klubnál dolgozók teljes fizetést vihetnek majd haza.

Ha eddig nem beszéltünk erről az azért történhetett meg, mert számunkra az volt az elsődleges, hogy valós megoldást találjunk a klub támogatására, illetve azok számára is, akiket ez a helyzet leginkább érint.

Nem akarunk köszönés nélkül búcsúzni, illetve köszönetnyilvánítás nélkül sem. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik ezekben a nehéz időkben is kitartanak mellettünk, valamint azoknak is, akik türelmesen várják a rendkívül helyzet végét otthonaikban. Hamarosan vége lesz ennek, együtt végig fogjuk tudni csinálni.

Visça el Barça, Visça el Catalunya!”