Megérkezett a Koeman-szigor

A Barcelona nemrég kinevezett holland edzője, Ronald Koeman alapos átalakításokat eszközölt a klub életében, ami leginkább az edzéseken mutatkozik meg. A madridi sportnapilap, a ‘Marca’ összeszedte melyek az első szembetűnő változások a holland szakember irányítása alatt. 

Az nem újdonság, hogy a Barcelona edzései Ernesto Valverde és Quique Setién irányítása alatt messze nem volt megfelelőek az európai topszinthez viszonyítva. Több távozó játékos is panaszkodott a tréningek intenzitására, amelyek többek között olyan pofonokat is okoztak, mint a Bayern München vagy pedig a Liverpool elleni fiaskók.

Koeman első lépése az volt, hogy az edzések időtartamát hatvanról, kilencven percesre emelte, mely jóval intenzívebb is a korábbinál. Ezt a két változást pedig a keret tagjai is megérzik, különösen az idősebbek. Egyesek már el is nevezték a trénert “Koeman őrmesternek”.

Az edzéseken túl fontos megemlíteni még, hogy a szakember egy órával a tréning kezdete előtt berendeli már a játékosokat az edzőközpontba, ez utoljára Pep Guardiola irányítása alatt létezett a klub életében. Koeman emellett elvárja azt is, hogy a játékosok pontosan menjenek ki az edzőpályára, nem tűr meg késést. Az elmúlt években gyakran késésbe torkollottak a gyakorlások, – nem néhány percesekről beszélünk – mivel például néhányan még kosárlabdáztak.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy a keret képes alkalamazkodni Koeman szigorához, és tiszteletben tartják a kéréseit. A kérdés csupán az, képes lesz-e a holland tréner ezt az egész szezon idejére megtartani, vagy az idő múlásával lazulnak majd a rendszabályozások?

Forrás: marca.com