Március 15-én tartják az előrehozott választásokat!

A Barcelona mai rendkívüli ülésén nem csak Quique Setién vezetőedző menesztéséről döntött, hanem a következő elnökválasztás dátumáról is, melyet március 15-én fognak tartani. A jelenlegi vezetés így teljesen felelősséget vállal a 2020/21-es szezon gazdasági évére vonatkozóan.

Az FC Barcelona vezetősége átértékelte a lehetséges időpontokat és mindent összegezve úgy vélték, hogy 2021. március 15. a legalkalmasabb időpont arra, hogy az előrehozott választásokat megtartsák, melynek formális bejelentésére januárban kerül majd sor.

A vezetőség elvetette az azonnali választások kiírását, mely nem lett volna lehetséges, hiszen a bajnokság szeptember 12-én, néhány hét múlva már kezdődik is, emellett a koronavírus-járvány sem teszi ezt lehetővé. A klub így folytatni fogja a sportszakmai és gazdasági helyzet javítását, amelyet az első csapat alapos átszervezésével gondolnak kivitelezni.

A március 15-i elnökválasztások időzítése okán a vezetés teljes felelősséget vállal a következő szezon gazdasági évéért. Emellett ezzel biztosítják azt is, hogy a választások nyertesének elég ideje legyen felkészülni a 2021/22-es szezonra. 

Forrás: fcbarcelona.com