Koeman: “Többel is nyerhettünk volna”

Mérsékelt elégedettséggel nyilatkozott a Real Betis legyőzését követően a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman. A tréner kiemelte, csalódott, hogy még emberelőnyben is gólt tudott ellenük szerezni a Betis.

A mérkőzés:

“Megérdemeltük a győzelmet, ahogyan azt is megérdemeltük volna, hogy több gólos előnnyel zárjuk az első félidőt. Több komoly lehetőséget is elpuskáztunk, illetve egy kihagyott büntetőnk is volt. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy 1-1 volt az állás. A második félidőben azonban tovább támadtunk, rúgtunk még négy gólt, ami lehetett volna több is. Nagyon fontos volt ez a három pont azok után, hogy mi történt az elmúlt négy bajnokin. Jól játszottunk, az azonban csalódást keltő, hogy emberelőnyben is képesek voltunk gólt kapni. Összességében a csapat jó volt, megérdemelten nyertünk.”

Messi:

“Péntek óta folyamatosan tartottam vele a kapcsolatot, miután a Dinamo Kijev elleni mérkőzés után fájdalomra panaszkodott. Úgy döntöttünk az lesz a legjobb döntés, ha a kispadon kezdi a mérkőzést és csak akkor lép pályára, ha szükségünk van rá. Ha nem lett volna ez a kisebb problémája, elképzelhető, hogy kezdett volna. Folyamatosan figyeljük őt is, amennyiben nem száz százalékos, úgy nem lesz kezdő máskor sem, de nagyon sokat tudott lendíteni a beállásával a második félidőben.”

Dembélé:

“Boldog vagyok miatta, egyre jobb állapotban van. Egy olyan játékosról beszélünk, aki tudja, hogyan nyerheti meg az egy az egy elleni párharcokat. Jó meccset játszott, folyamatosan veszi fel a ritmust.”

Griezmann:

“Elégedett vagyok a munkájával. Kihagyott egy büntetőt és nem rúgta be a ziccereit. Nincs szerencséje, de mindig ott van, ahol kell. Kihatnak rá ezek a kihagyott helyzetek, de nem látom, hogy gond van az önbizalmával, a végén sikerült betalálnia. Leo remekül segített neki, gyakorlatilag gólpasszt adott, úgy, hogy nem is ért a labdához.”

Ansu Fati:

“Fájdalomra panaszkodott a félidőben, nem akartunk kockáztatni.”

Hatékonyság:

“Fontos győzelemet arattunk, nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be. Boldog vagyok a csapat teljesítményével, elvégre sok lehetőséget dolgoztunk ki, amihez ezúttal öt rúgott gól is társult.”

Jordi Alba:

“Döntetlen állásnál voltunk kénytelen a félidőre menni, a második félidőben azonban, emberlőnyben már könnyebb dolgunk volt. Ami az első játékrészt illeti, komoly előnyt is szerezhettünk volna a döntetlen helyett, ezzel szemben ők csak néhány alkalommal jutottak el a kapunkig, a futball pedig ismét megbosszulta a kihagyott helyzeteket.”

“Idegesítőek a kapu előtti pontatlanságok, de a futball már csak ilyen. Nincs mostanában szerencsénk ezekkel, a büntető is kimaradt ezúttal.. A második félidőben aztán sikerült javulnunk ebben a tekintetben.”

“Tudjuk, mennyire fontos szerepe van a szélső hátvédeknek a Barcelona játékában. Szabadon mozoghatunk fel a támadásokkal, így lehetőségünk van gólpasszokkal segíteni a csapatot, én egyet, Sergi Roberto kettőt adott ma.”

“Sokkal jobbak vagyunk védekezésben, de egy olyan bajnokságról beszélünk, ahol még a legkisebb csapatok is meg tudják nehezíteni a nagyok dolgát.”

“Messi kivételes játékos. Bejött, a mérkőzés pedig teljesen megváltozott. A pihentetése az edző döntése volt. Jobbak voltunk Messivel, mindannyian szeretnénk, ha a pályán lenne.”