Koeman: “Nem tudom volt-e VAR a mérkőzésen”

A Barcelona elszenvedte első vereségét Ronald Koeman irányítása alatt. A Getafe hazai pályán 1-0-ra győzött Jaime Mata büntetőből szerzett találatával. A lefújást követően a vezetőedzőn kívül Sergio Busquets és a ‘RAC1’-nél mérkőzés emberének választott Pedri nyilatkozott.

  • Ronald Koeman:

“Nem játszottunk jól a második félidőben, többször is elveszítettük a labdát veszélyes helyzetben, összehoztunk egy büntetőt, ami nem tudom, hogy az volt-e, meg kell majd néznem. Jobban játszottunk az első félidőben, nem nagyon tudok mást mondani a meccsről.”

“Nem szeretném a játékvezető munkáját értékelni. Ha láttátok a mérkőzést, a szabálytalanságokat, majd azt, hogy ezek után milyen ítéletek születtek, akkor mindenki levonhatja a következtetést, én mindenesetre nem teszem. Hogy volt-e videobíró a mérkőzésen? Nem tudom.”

“Próbáltunk játszani, felépíteni a játék ritmusát, de ők folyamatosan tördelték a játékot, így ez nem nagyon sikerült. Kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, ennek pedig megfizettük az árát.”

“Ami a Bordalasszal folytatott beszélgetésemet illeti a mérkőzés végén, nos, megmondtam neki, hogy 12-es számú játékosa a meccs során két-három alkalommal is rendkívül tiszteletlenül viselkedett velem. Nem fogom megismételni, amiket mondott, de erről beszéltem vele. Nyom kötekedett velem, rendkívül tiszteletlen volt. Nem fogom ezt tolerálni, nem fogadhatjuk el a mai modern futballban azt, hogy ilyen előforduljon. Nagyon ronda dolgokat mondott.”

“Mint már sokszor elmondtam, nagyon jó képességű játékosokkal rendelkezünk a támadósorban. Griezmann több poszton is képes játszani, ma kilencesként számítottunk rá. Fontos a csapat számára, hogy sokoldalú játékosaink legyenek.”

“Pedri ma is igazolta azt, mennyire tehetséges, illetve azt, hogy illik a Barcelonába. Pihenőt szerettem volna adni Coutinhónak, mivel mostanában rengeteg meccset játszott.”

  • Sergio Busquets:

“Igazságos vagy sem, ma mi hagytuk el vesztesen a pályát. Megvoltak a lehetőségeink az első félidőben, de nem tudtuk őket kihasználni, a vezetés tudatában pedig már ők voltak kényelmesebb helyzetben. A mai nem a mi napunk volt. Nem érzem szükségességét annak, hogy a játékvezetőről beszéljek.”

  • Pedri:

“Valóra vált az álmom, kezdőként léphettem pályára a Barcelona színeiben, ugyanakkor csalódott vagyok a vereség miatt. Fontos, hogy önkritikát gyakoroljunk és fejlődjünk a következő meccseken, mert hiszem, hogy képesek vagyunk rá.”