Koeman: “Nem értek egyet Setién szavaival”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta a Dinamo Kijev elleni BL-összecsapást megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol szó esett többek között a kapu előtt mutatott gyenge teljesítményről, illetve az ukrán csapat helyzetéről is.

Célok a holnapi mérkőzésen:

“A célunk ugyanaz, mint minden másik meccsen: jó focit játszani és helyzeteket kialakítani. Meg kell nyernünk hazai pályán ezt a találkozót is. Folytatni akarjuk az elkezdett utunkat itt a Bajnokok Ligájában.”

A Dinamo több játékosa is koronavírusos:

“Beszélgettünk erről, tudjuk milyen problémákkal küszködik a Dinamo. Ma reggel végezték el a játékosokon a teszteket, az UEFA ezzel kapcsolatos hivatalos szabályaival azonban nem vagyok tisztában. Remélem pályára léphetnek holnap.”

“A koronavírus manapság befolyással van a mindennapi életünkre. Amennyiben az egyik játékosod megfertőzödött, úgy követned kell az előírásokat. Náluk sajnos több játékos is fertőzött, így ez természetesen befolyásolja is a csapatuk erejét. Ennek ellenére nem becsülhetjük le őket, nézzük meg mi történt a Shaktarral, akik szintén megfogyatkozva érkeztek a Real Madridhoz és végül nyerni is tudtak.”

ter Stegen:

“Hosszú ideig volt távol a csapattól, azonban az elmúlt egy hétben már teljes egészében a kerettel dolgozhatott, meglátjuk mi történik majd vele. A holnap reggeli tréninget követően határozzuk meg a mérkőzés keretét.”

Türelemre van szükség:

“Több pozitív visszajelzést is kaptam emberektől, no persze nem az elmúlt négy mérkőzésen megszerzett két pontunk miatt. Sokkal inkább azért, mert a mérkőzések során a mi csapatunk alakítja ki átlagosan a legtöbb tiszta gólszerzési lehetőséget a bajnokságban. Ezeknek a helyzeteknek a pontosságán kell dolgoznunk, érthetően nem vagyunk elégedettek ezzel a teljesítménnyel, de az összkép pozitív.”

Hiányzik egy igazi csatár:

“Rengeteg alkalommal elmondtam már, hogy mi hiányzik. Fontos lesz számunkra a januári átigazolási időszak. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, milyen a klub anyagi helyzeti, ha nem sikerül igazolni senkit, akkor azzal a csapattal folytatjuk, ami jelenleg is megvan.”

A fiatalok teljesítménye:

“Tudjuk milyen tehetséges fiataljaink vannak. A teljesítményükkel pedig ki is harcolják magunknak a lehetőséget. Nekem mint edzőnek az a feladatom, hogy megvédjem őket. Pedri hiába játszik remekül, nem képes még minden meccsen pályára lépni, mivel fizikálisan még nem áll erre egyszerűen készen. Sok minden változott a csapatnál nekik köszönhetően, megérdemlik, hogy játszanak.”

Játékosként is szembenézett a Dinamóval:

“Számomra az a meccs volt az egyik, ha nem a legjobb mérkőzés. Nagyon erős csapatuk volt akkor. Guardiolával is beszélgettem arról a meccsről, számunkra a legjobb találkozó volt, amin valaha is játszottunk.”

Leo Messi:

“Számomra Leo a világ legjobb játékosa. Minden nap megbizonyosodok arról, mennyire motivált is, mennyire győztes karakter. Nem jelent számomra nehézséget a vele folytatott közös munka. Számomra ő a csapatnak a kapitánya, akivel minden héten beszélgetek a mérkőzésekről és az öltözőről is. Nem értek egyet Setién szavaival, de tiszteletben tartom a véleményét.”

Tony Bruins halála:

“Nagyon elszomorít a halála, mivel nagyon jól ismertem. Az utolsó napjáig remek barátságot ápoltunk egymással. A legjobbakat szeretném kívánni a családjának. Óriási segítség volt a Barcelonában, ahol volt alkalmunk együtt dolgozni. Egy remek ember volt, nagyon fog hiányozni.”

Vélemények:

“Megértem a kritikákat. Két pontot gyűjteni négy meccsen nem jó teljesítmény. Normális, hogy ilyenkor szembe kell nézni a kritikákkal. Elfogadom mindezt, tovább fogunk dolgozni, hogy fejlődjünk. A klubnál egyetlen nap sem nevezhető unalmasnak, mindig történik valami, a nap végén ugyanakkor csak egy dolog számít: megnyerni a mérkőzést.”

Mi az, amit leginkább kiemelne a csapat kapcsán?

“Leginkább azt, ahogyan dolgoznak, a tréningek intenzitását. Mindenki nyitott arra, hogy fejlődjön, meghallgassa a kiigazításokat. Meg kell próbálnunk fejlődni és jobban értékesíteni a helyzeteinket.”