Koeman: “Nem bántam meg semmit abból, amit mondtam”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta a Juventus elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A trénert nehéz összecsapásra számít, egy remek képességű csapat ellen.

A mérkőzés

“Nem egy mindent eldöntő mérkőzésről beszélünk, ugyanakkor ez egy komoly összecsapás lesz két remek csapat között, akik sokáig szeretnének jutni ebben a sorozatban. Fontos, hogy jó eredménnyel távozzunk innen, olyan játékkal elérve ezt, amilyet szeretnénk mutatni. Nagyon tiszteljük a riválist, magas szintet képviselnek.”

Cristiano Ronaldo

“Mint mindenki, úgy mi is a lehető legjobbakkal szeretnénk megmérkőzni, emellett a nézőknek is ugyanolyan fontos mindez. Nem tudom, készen áll-e a játékra, mindez nem az én problémám és nem én döntök erről. De remélem, hogy ott lesz a pályán, nagyon tisztelem őt.”

Vizsgálják a nyilatkozatát

“Nem bántam meg semmit abból, amit mondtam a mérkőzést követően. Erről a témáról viszont nem tervezek ennél többet beszélni.”

A klub körül zajló dolgok

“Amikor a Barçához kerültem pontosan tudtam, hogy mennyire nehéz dolgom lesz, elvégre egy generációváltás zajlik, a koronavírus tombol, a klub pedig gazdaságilag gondban van… Ez egy hatalmas kihívás, ezért türelmet és időt kérek, mert van bőven min dolgozni. A Real Madrid ellen egy órán át nagyon jól játszottunk, bőven benne volt a mérkőzésben, hogy előnybe is kerülünk.”

Coutinho sérült

“Több, különböző karakterű játékossal is rendelkezünk. Felkészült és fizikálisan jó állapotban lévő játékosokat fogunk a kezdőbe nevezni. Mindez persze függ attól is, hogy az ellenfél milyen kezdővel áll ki ellenünk.”

Hozzáállás

“Mindig a győzelemre gondolok. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem várom el a megfelelő védekezést. Szeretném, ha a csapat dominálná a mérkőzést, olyan játékosokat szeretnék látni a pályán, akik mélyen játszanak és képesek gondot okozni az ellenfél védekezésében. Képesnek kell lenned megtalálni a kényes egyensúlyt a védekezés és a támadás között.”

Pirlo

“Könnyebb rá gondolni még, mint játékos. Rengeteg csapattal ért el csodás eredményeket Olaszországban. Mint edző, sokat nem tudok róla mondani egyelőre, hiszen még csak rövid ideje dolgozik ilyen formában. Véletlenül azonban senki nem kap meg egy akkora csapatot, mint a Juventus. Neki sincs könnyű helyzete ugyanakkor, hiszen más stílust képvisel, mint az elődje, több új játékos is érkezett… időre van szüksége. Remélhetőleg sikeres lesz, mint Juventus-edző.”

Juventus

“Európa egyik legjobb csapatáról beszélünk, ahol rengeteg tapasztalt játékos szerepel. Erős védelmük van, hiába szenvednek egyelőre a bajnokságban. Tudom, hogyan képesek dominálni a mérkőzéset. Több remek képességű játékosuk is van, Dybala egy közülük, aki megnehezítheti bármelyik csapat életét, akárcsak Morata… a középpályán szintén jó képességű játékosok szerepelnek.”. “

Furcsa eredmények születnek

“A koronavírus és a közönségi hiánya sok mindent megváltoztat egy mérkőzésen, többek közöttt ezek is okozzák ezt a rengeteg furcsa eredményt.”