Koeman: “Ki kell emelnem Fati játékának minőségét”

Ronald Koeman elégedetten nyilatkozott a Villarreal elleni 4-0-ás győzelem után. A mérkőzés legjobbja egyértelműen a 17 éves támadó, Ansu Fati volt, aki két gólt szerzett, emellett kiharcolt még egy büntetőt is.

“Nagyon boldogok vagyunk. Egy nagyon jó első félidőt sikerült játszanunk, a második félidőben aztán picit lassítottunk. Első tétmérkőzésnek nagyon jó volt, jók a benyomásaink. Az első félidő eredménye segített nekünk a fejlődésben és megmutatta, pontosan mit is szeretnénk.”

“A letámadásunk jó volt, többek között ennek is köszönhető a jó mérkőzés és az eredmény. Sokat volt nálunk a labda, amiből több helyzetet is képesek voltunk kialakítani, ez jó. Nagyon örülök a góloknak.”

“Rendelkezünk a rendszerhez szükséges játékosokkal. A második félidőben ennek ellenére többször is labdát vesztettünk. Továbbra is fejlődnünk kell erőnlétileg, de ez még csak az első mérkőzés volt az előszezon után.”

“Griezmann a pálya jobb szélén szerepelt többnyire a mérkőzésen, majd onnan próbált befelé futni. Sokat váltogatták a pozíciójukat Leóval, ezzel megnehezítve az ellenfél dolgát. Elégedett vagyok a teljesítményével, nagyon jó munkát végzett.”

“Mindig jó, ha van egy plusz csatárod, amivel tovább tudod növelni a játékterveidnek a számát. Ugyanakkor tudunk kilences nélkül is játszani. Dolgozunk az ügyön és remélhetőleg sikerül valakit szerződtetnünk erre a posztra is.”

“Azt hiszem ki kell emelni Ansu Fati mérkőzését, a játékát és a teljesítményét.. Nagyon elégedett vagyok vele, mindenki tudja, hogy még csak 17 éves és azt is, hogy fejlődnie kell még néhány dologban. Folytonosságot kell teremteni a játékában és a teljesítményében. Egy remek srác, aki meghallgatja a tanácsokat és abból próbál fejlődni. Néha picit dekoncentráltnak tűnik, például az Elche ellen nem volt annyira jó, de ma igen. Mélységet ad a szélen, boldog vagyok, hogy olyan játékosok vannak a csapatnál, mint amilyen Ő és Pedri. Mindkettejük előtt nagy jövő áll.”

“Sok szerencsét kívánok Luis Suáreznek, nekünk azonban magunkra kell koncentrálnunk, arra, hogy meccsről-meccsre fejlődjünk.”