Koeman: “Két külön csapattal fogunk játszani a félidőkben”

A Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman nyilatkozott a Barça TV-nek a Gimnàstic de Tarragona elleni első felkészülési mérkőzés apropóján, mely egyben a holland szakember első megmérettetése lesz kinevezése óta.

“Két hete kezdtük el a felkészülést az új szezonra, a játékosaim pedig nagyon jó munkát végeznek eddig. Az első hetekben az érőnlét és az erősítés volt a középpontban, a taktikai felkészítés csak most következik. A játékosaimon látom az eltökéltséget, az érdeklődést, számomra pedig ez a legfontosabb, ugyanis úgy vélem, hogy ahogyan edzel, úgy játszol a pályán is. Nagyon fontos dolgok ezek, boldog vagyok az első két hétben látottakkal.”

“Nehéz ilyen rövid idő alatt felkészülni egy szezonra, mindösszesen négy hetünk van még a Villarreal elleni mérkőzésig. Ezt nehezíti az is, hogy többen még önálló edzést végeznek, valakinek hosszabb volt a pihenője az előző szezon miatt, mások azért nem tudtak végig velünk lenni mert válogatottjaiknál teljesítették kötelezettségeiket.. megpróbálunk egy egységes csapatot alkotni az első mérkőzésre. Két felkészülési mérkőzés következik most, ami jó gyakorlást jelenthet egy kemény bajnoki versenyfutásra.”

“Messi a világ legjobb játékosa, bízok benne, hogy idén is remek szezont fog futni.”

“Ami a Nástic elleni felkészüési meccset illeti, minden játékosom 45 percet fog a pályán tölteni, két különálló csapattal fogunk játszani a félidőkben. Figyelni fogunk a mérkőzés tempójára, hogyan teljesítik a játékosok az utasításokat, hogyan tudnak nyomást helyezni az ellenfélre.. ezek rendkívül fontos dolgok, amikben fejlődnünk kell.”

“Nagyon jó légkör uralkodik a tréningeken. A fiatalok és az új igazolások is nagyon jól beilleszkedtek. Egy erős csapatot alkotunk, ahol mindenkinek lehetősége lesz játszani. A fiatalok remek képességekkel rendelkeznek, ezt kell megfelelő erőnléttel kiegészítenünk.”