Koeman: “Idegesebb lennék, ha nem kerülnénk helyzetbe”

A mérkőzés képével alapvetően elégedett volt a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman, ellenben a kapu előtti teljesítmény siralmas volt, ezt pedig ő is tudja. A katalánok trénere mellett még a gólszerző, Antoine Griezmann nyilatkozott az Alavés elleni 1-1-es döntetlent követően.

A mérkőzés

“Aggódom a kapu előtti hatékonyság miatt. Ez nem hozzáállás vagy koncentráció kérdése, de minden mérkőzésen kulcskérdés az, mennyire vagy sikeres a kapu előtt. A Juventus ellen pontosan ugyanaz történt, mint ma, ráadásul még egy gólt is ajándékoztunk az Alavés-nek. Nem ronthatunk el egyszerűen ennyi helyzetet. Ha helyzetek sokaságát dolgozod ki, abból viszont csak egyszer találsz be, az nem jó.”

“Az első félidő nagyon kemény volt, remekül sikerült szűkíteniük a területet, a labdajáratásunk pedig meglehetősen lassú volt. A gyenge első félidő ellenére megvoltak a lehetőségeink, a második félidőben aztán jóval több alkalmunk volt a gólszerzésre, de nem tudtuk őket kihasználni, akárcsak a Juventus ellen.”

Korai cserék

“Nem voltam elégedett az első félidőben látottakkal, így hármat cseréltem. Több játékosom is sárga lapot kapott már az első félidőben, így jobbnak láttam lekapni őket.”

Ansu Fati lecserélése

“Egyik nap azért kritizáltok, mert későn cserélek, ma pedig azért, mert a félidőben már belenyúltam? Nem voltam elégedett az első félidővel, így olyan játékosokat próbáltam behozni, akikben ott van a gól. A győzelem érdekében próbáltam változtatni.”

A kispadon mutatott testtartása

“Most tényleg ebbe kötsz bele? Szerintem mindent megtettünk, amit lehet, hogy gólt szerezzünk. Az utolsó tíz percben rengeteg lehetőséget teremtettünk, úgy játszottunk, ahogyan kell, te pedig azért kritizálsz, hogyan ülök a padon? Jobb, ha befejezzük.”

Messi nincs jó állapotban

“Természetesen idegesít engem is, hogy az elmúlt tizenkét pontból csupán kettőt tudtunk megszerezni. A játék minősége azonban szerintem abszolút elfogadható. Sokkal idegesebb lennék, ha nem tudnánk helyzeteket kialakítani. Egyszerűen jobban kell teljesítenünk a kapu előtt, nem hibázhatunk ennyit.”

De Jong esete büntető volt?

“Inkább nem kommnetálom az esetet.”

A játékvezetés kritizálása

“Elmondtam néhány napja, hogyan gondolkodom erről, nem akarok megint erről beszélni. Egyszer már elmondtam, nem tartom szükségesnek ismételni magamat.”

Távoli lövések hiánya

“Abszolút egyetértek vele, túlságosan keressük az utolsó passz lehetőségét, nem próbáljuk meg a tizenhatoson kívülről rálőni. Ugyanakkor ez sem egyszerű, hiszen az ellenfél középen tömörül, és nehéz elképzelni, hogy egy lövés nem pattan meg valakinek a testén. Nehéz helyzet ez.”

Antoine Griezmann:

“Nagyon idegesek vagyunk, mert meg akartuk nyerni a mérkőzést. Az igazság az, hogy sokat kell még fejlődnünk, előre kell tekintenünk a szerdai meccsre és megpróbálni behúzni azt. Rengeteg lehetőségünk volt, de csak egyet lőttünk be.”

“Sokat hibázunk, főként én. Keményen kell dolgoznunk a fejlődés érdekében, a szezon még nagyon hosszú.”

“Több lehetőséget is elrontottam az utóbbi időszakban, a csapatnak szüksége van a góljaimra, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy jobb legyek. Sok meccs van még hátra, magabiztosan és alázatosan kell hozzáállnunk a folytatáshoz.”