Koeman: “Griezmann-t csak a gól fogja megnyugtatni”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta az Alavés elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját. A szakember nehéz mérkőzésre számít, de nem felejtette el ezúttal sem méltatni a fiatalabb generáció tagjait. 

Alavés

“Az Alavés több játékrendszert is képes használni, nekünk azonban csak saját magunkra kell koncentrálni, el kell érnünk azt, hogy a játékunk gyors legyen, mint a Juventus ellen.”

“Egy nagyon versenyképes csapatról beszélünk. Számomra nyilvánvaló, hogy holnap jóval védekezőbb felállásban fognak játszani, az elől lévő két támadó pedig várja majd, hogy kontrázhasson. Nehéz meccsre számítok, sok fog múlni azon, mennyire vagyunk koncentráltak, mennyire tudjuk felpörgetni a játékunk és ezáltal a labdajáratás sebességét. Meg kell találnunk a szabad területeket, szükségünk van mindhárom pontra.”

Fejlődés

“Lehet már mondtam korábban is, de érdemes figyelni az erőnlétet. Szerintem láthatja mindenki a fejlődést ebben a tekintetben. A Juventus ellen sikerült egy komplex mérkőzést játszanunk, de sok helyzetet elpuskáztunk a kapujuk előtt. Elmondhatjuk tehát szerintem, hogy az eddigieknél jobban sikerül megtalálni az ellenfél védelmében a lyukakat, mint korábban.”

ter Stegen

“Még csak most tért vissza a csapathoz, több közös edzésre van szüksége.”

Umtiti

“Nem áll még készen a visszatérésre. Még csak az edzés egy részét tudta a csapattal együtt végezni, a többin önállóan dolgozott. Szükségünk van arra, hogy több napig is a kerettel tudjon folyamatosan dolgozni. Több időre van szükség az esetében.”

Pedri

“Nagyon normális és szerény srác. Mindenki kiemelte a Juventus ellen mutatott játékát, ami szerintem teljesen normális, hiszen nem általános egy ilyen fiatal sráctól, hogy ilyen szinten játsszon. A média nyilván kiemeli őt ezután, de ő ennek ellenére továbbra is alázatos és szerény marad. Élvezi a helyzetet, a társak pedig segítenek neki. Az, hogy éppen a pálya melyik részén szerepel függ az ellenféltől, a taktikai döntésektől és Leo pozíciójától is. Az edzéseken és a meccseken is megmutatta, hogy tud több poszton is játszani. Még sokat tud fejlődni, nem kész játékos, ez pedig logikus is ennyire fiatalon. Boldogok vagyunk miatta.”

Bartomeu

“Nem tudom, hogyan befolyásol engem a menesztése. Nem az én feladatom ezt megítélni, az én dolgom az, hogy kemény munkával trófeákat nyerjek a csapattal. Változásokról beszéltek folyamatosan, de én ettől nem leszek ideges, mindez ugyanis a munkámhoz tartozik. A kezdettől fogva tudom, hogy elkezdődik az elnöki kampány, mindenki közli a saját programját, meglátjuk ki nyeri a választásokat.”

Dembélé

“A sérülések óriási befolyással voltak a teljesítményére, jelenleg fizikálisan sokkal jobb állapotban van. Sokat próbált magára vállalni a legutóbbi mérkőzésen. Megvan a kellő kreativitása, gyorsasága, jó egy az egy ellen, a pálya mindkét szélen otthonosan mozog, képes területet nyitni… Ennél pedig még jobb is lehet, de a legfontosabb számomra, hogy erőnlétileg jónak látom.”

Ansu Fati

“Csak azt tanácsolhatom neki, hogy dolgozzon és fejlődjön. A tegnapi nap folyamán leültem vele beszélgetni egy kicsit a koncentráció fontosságáról, ebben kell fejlődnie szerintem. Az, hogy néha dekoncentrálnak tűnik nem a tehetségének a hiányából fakad. Rendkívül tehetséges, nekünk segítenünk kell őt a kiteljesedésben. A fejlődésre kell koncentrálnia.”

Riqui Puig

“Technikai döntés volt a részemről a kihagyása. Meglátásom szerint a 23 fős keret sok, jobb a 20-21.”

“Kevés játékpercre számíthatnak azok, akik eddig nem nagyon szerepeltek, ez pedig annak a következménye, hogy a csapat összeállítása számomra nagyon nyilvánvaló. Ezeknek a játékosoknak várniuk kell a lehetőségre, akkor pedig élniük is kell ezzel, akárcsak az edzéseken is, minden edzésen keményen kell dolgozniuk. A futballban gyakoriak a változások, ami egyik nap fehér, másnap könnyen lehet fekete is. Fel kell erre készülnöd.”

Maradona

“Maradona volt a legjobb játékos az én időszakomban. Ma ez Messi. A mai futball azonban teljesen más, mint a miénk: sokkal jobban függ az erőnléttől, gyorsabb, intenzívebb.. Ettől függetlenül a maga idejében ő volt a legjobb játékos, amit többször is igazolt.”

Toni Freixa

“Nem akarok az elnökjelöltekről beszélni. Meglátjuk, mi fog történni. A fejemben továbbra is csak a holnapi mérkőzés van, és az, hogy meg kell nyernünk.”

Araújo kidőlt

“Ronald nagy jövő előtt áll, ki kell emelnem a védekező képességeit, gyors, erős, jó fejjel.. Még nagyon fiatal, több dologban is fejlődnie kell még, gondolok itt főként a támadásépítésre, az első érintésére, összességében azonban elégedett vagyok a teljesítményével. Sajnos sérülés miatt nem számíthatunk rá, de remélem nem kell sokáig nélkülöznünk őt.”

Griezmann

“Ha nyersz, mint a Juventus ellen, akkor az az öltözői hangulaton is meglátszik. A Real Madrid ellen például nagyon csalódottak voltak a srácok. Nincsenek kétségeim az elkötelezettsége iránt, mindig igazolja ezt nekem az edzéseken. Remélem hamarosan a legjobb formáját tudja majd hozni, ahogyan abban is bízom, hogy a szerencse mellé áll. A Juventus elleni jól teljesített, de csak a gól fogja megnyugtatni.”

Fiatal játékosok

“Csak annyit mondhatok nekik, hogy élvezzék a játékot, nem normális az, hogy 17 évesen ilyen szinten játszol. Ez óriási dolog. Ugyanakkor arra is felhívom a figyelmüket, hogy maradjanak szerények és dolgozzanak keményen, egy karrier ugyanis nagyon hosszú. Fati és Pedri is remek srác, tudják mit kell tenniük. Nekünk csak felügyelnünk kell őket, és felhívni a figyelmet arra, hol kell előrelépniük.”

A jobbhátvéd poszt

“Nagyon elégedett vagyok Dest teljesítményével, még egy fiatal játékos, aki nagyon magas szinten játszik, mindezt pedig igazolta is a Real Madrid ellen. Sergi Roberto is jól játszik, nincs okom tehát mellőzni őt. Mindketten remekül teljesítenek, a csapat pedig csak profitálhat a párharcukból.”