Koeman: “Griezmann ott fog játszani, ahol mondom”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta a Getafe elleni idegenbeli bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját. A tréner beszélt Antoine Griezmann szavairól, illetve rajta kívül több másik játékosáról is.

Az ellenfélről:

“Érdemes szerintem összegezni a Getafe elmúlt néhány évét, hogyan emelkedtek fel. Nagyon komoly munka folyik ott, amit Európában is megmutattak már a tavalyi szezonban. Jó képességű játékosok és edző elegye alkotja ezt. Néztem az Ajax elleni meccseket és olvastam az utána rájuk zúduló kritikákat is. Nagyo kemény és nehéz meccs lesz, miután egy rendkívül összetett ellenfélről beszélünk. Meg kell majd találnunk a szabad területeket.”

Griezmann szavairól:

“Mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani. Tudjuk, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek egy csapatban. Beszélgettem vele a tegnapi napon, ugyanakkor nem arról, amit ő nyilatkozott, hanem a pozíciójáról és a teljesítményéről. Elmondtam neki, ha a csapatnak az hoz a legtöbbet, hogy őt kirakom a pálya jobboldalára, nem vonalszélsőként természetesen, akkor meg fogom ezt lépni és ő ott fog játszani, elvégre tud ott is, ahogyan a tízes és a kilences posztján is. Nem egyének érdekei mentén kell a döntésemet meghoznom, hanem a csapatot kell szem előtt tartanom. A horvátok elleni mérkőzésen is a pálya jobb oldalán szerepelt, ugyanakkor az edző személye változik, a játékosnak azonban mindig a maximumot kell nyújtania. Nem fogom összehasonlítania játékosaim teljesítményét, nincs gondom Antoine-nal. Próbálom a csapat érdekeit a lehető leginkább szolgálni, meg kell érteniük: egy mérkőzésen 11 játékos szerepel, ebből valakinek kell a tízes helyén, a kilences posztján és a pivot helyén is játszania.. nem rakhatok egy posztra több játékost is.”

Messi esetleges pihentetéséről:

“Jó lenne minden meccsen a legjobb csapatunkkal pályára lépni és megnyerni őket, ugyanakkor a fáradtság teljesen normális dolog a válogatott meccsek után, főleg a nagy csapatok esetében, ahol rengetegen válogatottak. Mindenki lelkesen és vidáman tért vissza, az utolsó edzés után fogunk döntést hozni arról, játszhat-e Messi a mérkőzésen. Meg kell beszélnem vele ezt. Leo évek óta rengeteg mérkőzést játszik, melyek között alig-alig tud pihenni, gyakorlatilag csak sérülés miatt hagyott ki találkozókat.”

Dembélé helyzetéről:

“Dembélé lépésről-lépésre egyre jobb állapotba kerül fizikálisan. Azok, akiket nem hívtak meg a válogatotthoz továbbra is velünk edzettek, ő pedig egy közülük. Boldog vagyok az edzéseken produkált teljesítményével.”

Riqui Puig-ról:

“Nem láttam az összes U21-es mérkőzést, azt azonban tudom, hogy az egyiken egy órát, a másikon pedig egy félidőt kapott. Tudom, hogy erős csapatunk van, számításba veszem az ő játékát is.”

Frenkie De Jong-ról:

“A Sevilla ellen nem teljesített megfelelően, ugyanakkor egy rendkívül önkritikus srácról beszélünk a személyében. Tudja, mikor teljesít a saját szintje alatt, minden játékos életében megesik az, hogy adott meccseken nem tudja a legjobbját hozni, nem aggódom emiatt. A holland válogatottnál ő volt a csapat legjobbja, miközben ő volt az egyik legfiatalabb.”

A közönség hiányáról:

“Nagyon remélem, hogy hamarosan ismét előttük játszhatunk hétről-hétre. A legjobb lenne, ami velünk történhet. Nehéz őket nélkülözni ilyen hosszú időn át, példátlan az ilyen. Ukrajnában például ott lesznek néhányan, más országban nem.. minden országban mások a szabályok.”

Pjanić sérüléséről:

“A koronavírus miatt később tudott csak megérkezni, így keményebben kellett dolgoznia, hogy behozza a lemaradását. Pozitív érzésem volt vele kapcsolatban az alapján, amit az elmúlt két meccsen láthattam tőle. Rosszkor jött nagyon ez a hátsérülés, de talán délután velünk tud dolgozni probléma nélkül, akkor pedig van esély a játékára. A következő hetekben biztosan fog kapni játékperceket.”

A csapatnál történt változásokról:

“Úgy kell vezetnem ezt a csapatot, ahogyan én és a stábom úgy gondoljuk, hogy ez így helyes. A többivel nem foglalkozom. A Barcelona edzőjének lenni egy roppantul felelősségteljes és csodás dolog. Jó munkát végzünk, magabiztosak vagyunk, folyamatosan próbálunk változtatni a korábbiakon. A célunk az, hogy megnyerjük a meccseinket.”

ter Stegen felépüléséről: 

“Kedd óta már a pályán dolgozik, egyelőre pedig minden rendben van. Nem hiszem, hogy bevethető állapotba tud kerülni a Real Madrid elleni mérkőzésig. Túl korán van még számára, nem szabad ezt siettetni, nem is tűztünk ki emiatt dátumot a felépülésére. Meglátjuk, mikor áll készen a feladatra. Egy fantasztikus kapusról beszélünk, ugyanakkor boldogok vagyunk, hogy van egy Netónk is.”

A válogatott mérkőzésekről:

“Mindenki keményen dolgozik azért, hogy játéklehetőséghez jusson. Valakinek lehetősége nyílt erre a válogatottjánál, valaki pedig pihenhetett ez idő alatt. Éhesnek látom a játékosaimat, sok fiatal van itt, akik a Barcelona jövőjét jelenthetik.”

Sergiño Dest beilleszkedéséről:

“Boldog vagyok, hogy velünk lehet és azért is, hogy a válogatott szünet alatt itt maradt és velünk edzett. Lehetőségünk volt beszélni a játékrendszerről, ami nem sokkal másabb annál, mint az Ajax-nál. Tudjuk, hogy képes minkét oldalon játszani, Jordi Alba sérülése miatt pedig elképzelhető, hogy a baloldalon fog szerepelni.”