Koeman: “Fejlődni fogunk, de ehhez időre van szükségünk”

A Barcelona 5-1-s győzelmet aratott a Ferencváros ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában. A mérkőzést követően Ronald Koeman vezetőedző mellett Pedri, Francisco Trincão és Ronald Araújo is nyilatkozott. 

Ronald Koeman:

A meccsel kapcsolatos érzései

“Összességében boldog vagyok, hiszen öt gólt lőttünk és megszereztük a három pontot is.”

Trincão és Pedri…

“Mindkettejüknek játékpercekre van szüksége ahhoz, hogy felvegyék a csapat ritmusát. Trincão komoly gondot okozott az ellenfélnek a saját oldalán, Dembélé jól szállt be, gólt szerzett, veszélyesen játszott.. edzőként ezt várod a játékosaidtól.”

Griezmann kezdő lesz a Clásicón?

“Nem jelent semmit ez ügyben, hogy nem lépett pályára a mai meccsen. Meglátjuk mi lesz szombaton, az egy másik mérkőzés lesz. Az én dolgom az, hogy a pillanatnyilag általam legjobbnak vélt csapatot pályára küldjem.”

Ansu játszik majd a Real Madrid ellen?

“Meglátjuk, milyen csapattal állunk majd ki. Nem gondolok még a Real Madridra, holnap kezdjük a felkészülést. Mindenesetre nagyon boldogok vagyunk Ansu teljesítménye miatt.”

Piqué kiállítása

“Edzőként mindig azt szeretném, ha az összes játékosom bevethető lenne, minden mérkőzésen. Az azonnali piros lap és a büntető egyszerre szerintem túlzó ítélet volt. Ki kell emelni a csapat teljesítményét, hiszen viszonylag hosszú időn át játszottunk emberhátrányban.”

Araújo

“Jól végzi a munkáját, ugyanakkor kiváló versenytársai vannak a posztján. Nyugodt vagyok abban az esetben is, ha valami történik Lenglet-val vagy Piqué-vel, hiszen tudom, hogy itt van nekünk ő.”

Pjanić és De Jong párosa

“A játékrendszert a játékosaink képességeihez és karakteréhez alakítjuk, szerintem tökéletesen illik hozzájuk ez a felállás. Amikor Pjanić megérkezett hozzánk, le volt maradva a többiektől az erőnlét tekintetében. Fontosak voltak számára a ma kapott percek. Igyekszem versenyhelyzetet kreálni, mert hiszem, hogy jót fog tenni a csapatnak. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani két védekező középpályással is”

A mérkőzés

“Jó meccset játszottunk. Nehezen tudtuk annyira felvenni a meccs ritmusát, amennyire szerettük volna. A problémánk alapvetően szerintem az, hogy néha csökken a letámadásunk hatékonysága, ezáltal belassulunk és ritmust veszítünk. Kulcsfontosságú lesz a folytatásban, mennyire tudjuk konstansan magasan tartani a játéknak a ritmusát. Ki kell emelnem a csapat játékát emberhátrányban, hiszen két gólt is szereztünk.”

Pedri és Ansu

“Nagyon boldogok lehetünk a játékosaink fejlődését látva, különösen, ha számításba vesszük azt, mennyire fiatalok és ehhez képest, hogyan teljesítenek. Pedri több poszton is képes jó teljesítményre, nagyon okos srác. Elégedettek vagyunk, nem csak velük ugyanakkor. Nagy jövő áll előttük.”

A csapatról

“Nem tudsz többet elvárni jelen pillanatban ettől a csapattól. Jó munkát végzünk. Nem tudunk megnyerni minden meccset, ellenben folyamatosan fejlődünk. Szép jövő előtt állhat ez a csapat, ugyanakkor a fejlődés elengedhetetlen. Nyugodtnak és türelmesnek kell lennünk, teret engedve ezzel a srácok fejlődésének. Jobb lesz a játék, ehhez azonban időre van szükségünk.”

Pedri:

“A mai napon valóra váltottam egy olyan álmot, melyről rengeteg gyermek álmodozik. Nem tudtam felfogni, hogy megtörtént velem mindez.”

“A legjobb dolog, ami velünk történhet az, ha mindannyian a maximumot próbáljuk nyújtani, feladva a leckét ezzel az edzőnknek. Nem könnyű egy ilyen szintű, klasszisokat felvonultató csapatban játszani, de, amikor a pályára lépek az jár a fejemben, hogy a testvéremmel játszok.”

“A Real Madrid elleni meccs? A legnagyobb lelkesedéssel és elszántsággal várjuk az összecsapást.”

Trincão:

“Lassan, de folyamatosan építem fel az önbizalmamat. Az erőnlétem jobb mióta megérkeztem, ezzel a csapat segítségére tudok lenni.”

“Minden lehetőséget meg kell ragadnom, amit megkapok az edzőmtől. Mindig azt keresem a pályán, hol tudnám a társaimat segíteni.”

“Tudjuk mi a feladatunk, a győzelem mindig nagyon fontos, lélektanilag is, ezzel több önbizalmat szereztünk, mely jól fog jönni a következő meccseken.”

Araújo:

“Szomorú vagyok, hogy Piqué piros lapja árán kaptam lehetőséget, ugyanakkor örülök a csapat sikerének.”

“Fontos, hogy győztünk, még inkább igaz ez abban az esetben, ha a következő ellenfeled a Real Madrid lesz. Képesek vagyunk legyőzni őket, jó csapatunk van.”

A Juventus ellen lehetőséghez juthat

“Megdolgozom ezekért a lehetőségekért, amikor pedig megkapom őket, igyekszem is élni velük és a legjobb formámmal kiharcolni még több játékpercet.”