Koeman: “Fati jelenleg egyértelműen Dembélé előtt van”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a csapat első igazán komoly erőpróbája előtt megtartotta a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját. A szakember több játékosát is dícsérte, illetve természetesen nehéz mérkőzést jósol.

“Tudjuk, hogy mennyire jó csapat a Sevilla, mely minden szezonban képes remek eredmények elérésére. Komoly küzdelem lesz, de ha olyan szinten fogunk tudni játszani, mint tettük az előző két bajnokin, akkor szerintem jó eredményt érhetünk el. Magabiztosan tekintünk előre.”

“Még csak öt hete vagyunk együtt, a játékrendszer megváltozott, ehhez pedig idő kell a játékosoknak, hogy tökéletesen alkalmazkodjanak. Jó munkát végzünk, vannak olyan mérkőzések, mint a Celta elleni, ahol szenvedtünk, de egy jó második félidővel hoztuk a három pontot. Tetszik az a hozzáállás, amit a játékosaim tanúsítanak, pontosan ezt szeretném látni.”

“Már csak néhány nap maradt, hogy igazoljunk. Szükségünk lenne Eric Garcíára, de ennél többet nem kívánok erről nyilatkozni. Olvastam Pep nyilatkozatát, remélhetőleg sikerül nyélbe ütni az üzletet. Tudjuk, hogy az anyagi része a klub számára a legnagyobb probléma.”

“Nem sokat mondhatok Dembélé kapcsán. Mindig azt a csapatot próbálom pályára küldeni, mely a lehető legjobb. Ha Pedri mindkét mérkőzésen pályára lépett az azért lehet, mert az edzésen mutatott teljesítményével kiérdemelte ezt. Trincão esetében ugyanez a helyzet. Dembélé nagyobb mélységet tud adni a játékunknak, ugyanakkor más esetekben inkább olyan játékosokra van szükségünk, akik védekezésben erősebbek. Hogy velünk marad-e, az csak tőle függ.”

“Nem tudom, hogy játszhat-e már Dest. Kérdés megkapja-e az engedélyt, ha ott lesz a keretben, akkor igen, ha nem, akkor még várnunk kell egy kicsit. Sergiño remek játékos, és még csak 19 éves. Ilyen fiatalon rengeteg mérkőzés van a lábában a legmagasabb szinten, képes a jobb és a baloldalon is magas szinten teljesíteni.”

“A jelenlegi szezonról szeretnék beszélni, nem akarok kritizálni senkit az elmúlt évek kapcsán. A stábbal egyszerűen elvárjuk a játékosoktól, hogy minél nagyobb intenzitással dolgozzanak a tréningeken, mivel úgy gondoljuk, ahogyan edzel, úgy játszol a mérkőzésen is. A holnapi nap egy komoly próba lesz számunkra, a dolgunk az, hogy megfelelően felkészítsük a játékosokat a soron következő feladatra. Tudnunk kell, hogyan lehet nyomás alá helyezni őket, fejlődtünk, ami az erőnlétet illeti, ezt pedig észre is lehet venni a mérkőzéseken. Az első naptól fogva a maximumot kell elvárnod, hogy sikeres lehess.”

“Phil egy nagyszerű játékos. Sokat tanult a Liverpoolnál és a Bayern Münchennél is. Az én feladatom edzőként az, hogy minél többet hozzak ki belőle. Úgy látom, visszatért az önbizalma. Az edző segíthet, de minden a játékos képességeivel kezdődik.”

“Egy viszonylag könnyű első félidő után nyertünk a Villarreal ellen, majd egy szenvedős meccsen a Celta ellen. A holnapi napon egy újabb felmérő következik, fontos, hogy minél erősebb csapatokkal találkozzunk, csak így kaphatunk tiszta képet arról, pontosan hol is tartunk most.”

“Ami a Bajnokok Ligáját illeti, boldogok lehetünk, de elbizakodottak semmiképpen sem. Minden meccsen a győzelemért kell játszanunk. A Juve és mi vagyunk a csoport esélyesei, de a többi meccsre is ugyanúgy fel kell készülnünk. Összességében azonban azt gondolom, boldogok lehetünk.”

“Leo remek munkát végez az edzéseken. Mindent belead a társaiért, kétségem nincs afelől, hogy maximális az elköteleződése a klub irányába. Számomra mindig is ő lesz a legjobb a világon.”

“Két posztra szeretnék még erősítést. Kellene egy kilences és egy középhátvéd, sok mérkőzést kell játszanunk, így szükségünk van egy bő keretre.”

“Nagy a tolakodás, ami a támadósort illeti, több remek képességű játékosunk is van ide. Ami Dembélét illeti, mindkét szélen képes játszani, Ansu jelenleg azonban mindenképpen előtte van a sorban. Amennyiben egy játékos boldogtalan, akkor beszélnem kell vele. Szeretném, ha a játékosaim boldogok lennének. Ha valaki már nem akar itt lenni, akkor arról beszélni fog velem. Ő azonban nem mondott nekem semmit ezzel kapcsolatban még. Továbbra is számolok vele, más mondanivalóm nincs.”

“Mindig arra kell koncentrálnod, hogyan tudsz fejlődni. Boldog vagyok az eddig látottakkal. A játékosaimon látom, hogy vágynak a sikerre, meghallgatják a tanácsokat. Remélhetőleg ilyen hozzáállásal tudjuk folytatni a későbbiekben is.”

“Örülnék, ha lenne a csapatban egy olyan játékos, mint amilyen én voltam, ezzel nem a védőimet szeretném kritikával illetni. Nem hasonlíthatod össze a harminc évvel ezelőtti futballt a jelenlegivel. A mai futball teljesen más, jobban függ az egyéni képességektől már. A csapatunk nagyon jó, vágynak arra, hogy tanulhassanak, jobbak legyenek. Élvezik a játékot, mi pedig azért vagyunk itt, hogy segítsünk nekik.”