Koeman: “Ez az a Griezmann, akire szükségünk van”

A Barcelona 4-0-ra győzött az Osasuna elleni bajnokin. A találkozót követően természetesen Ronald Koeman értékelte a látottakat. A holland tréner mellett még Antoine Griezmann és Philippe Coutinho állt a mikrofon elé. 

A mérkőzés:

“Nagyon fontos a győzelem, hiszen minden pontra szükségünk van. Még hat bajnokink van ebben az évben, szeretnénk mindegyiket megnyerni, jelezvén, nem mondtunk le a bajnokságról. Voltak lehetőségeink, amikből gólokat tudtunk szerezni. Az Osasuna jól védekezett, megfelelően kellett használnunk a pálya szélességét, a labdajáratás sebességével is elégedett voltam ma.”

Braithwaite:

“Keményen megdolgozott ezért a lehetőségért. A Dynamo ellen megmutatta a képességeit, ahogyan most is. Úgy véltük, ő lehet a tökéletes játékos számunkra, amikor kis területre összpontosul a játékunk a tizenhatosnál. Fontos, hogy legyen egy olyan játékos, aki olyan képességekkel rendelkezik, mint egy igazi kilences.”

Megvoltak a helyzetek:

“Tudtuk, mennyire jól játszanak, azt is, hogy általában öt védővel állnak fel, ezért rendkívül fontos volt a gyors és pontos labdajáratás. Jó munkát végeztünk, ezt bizonyítja a sok kialakított sansz is.”

Griezmann játéka:

“Nagyon jól játszott ma. Szabadon mozoghatott, gólpasszt adott és lőtt egy fantasztikus gólt.. Ez az a játékos, akit szeretnénk, aki harcol és dolgozik, mindezt hatékonyan. Ugyanakkor eddig is ilyen volt, nem történt változás. Minden nap a maximumot hozza, keményen dolgozik. Bízok benne, hogy a gólja önbizalmat ad neki.”

Messi megemlékezése Maradonáról:

“Nem tudtam, mire készül, de várható volt valami tőle. Csodás gesztus volt, fantasztikus pillanat, olyan, amire még sokáig emlékszünk majd.”

Mingueza:

“Elmondtam neki, hogy nagyon jó meccset játszott, ugyanakkor azt is, hogy kétszer is labdát vesztett, ami nem elfogadható. Egy nem megfelelő labdakezelés óriási lehetőséget adhat az ellenfélnek. Jól játszott, de a két hibája sokba kerülhetett volna a csapatnak. Tanulnia és fejlődnie kell.”

Lenglet sérülése:

“Már beszéltem az orvosokkal, úgy tűnik várnunk kell holnapig, hgy kiderüljön, mennyire súlyos. Nem tudom bevethető lesz-e a szerdai mérkőzésen, bízom benne, hogy nem súlyos.”

Kapott gól nélkül:

“Hullámzó volt a csapat koncentrációja, megérdemeltek volna emiatt egy gólt. Nem történhetnek meg ezek a hibák.”

Antoine Griezmann:

“Nagyon fontos volt a győzelem, hiszen az éllovasok ugyancsak nyertek. Tudjuk, mennyire hosszú még a bajnokság, szeretnénk bajnokok lenni, ehhez a célhoz viszont nehéz út vezet. Látva ezt és a Bajnokok Ligája mérkőzéseinket, képesek vagyunk gólokat szerezni.”

“A gólom? Két lehetőség volt: vagy a lelátora megy, vagy bezúdul, szerencsére utóbbi lett. Elégedett vagyok a csapat játékával.”

“A gólörömöm? A mai reggelinél megkérdeztem a kislányomat, hogyan ünnepelne a helyemben, ha gólt szereznék? Ő pedig ezt mutatta nekem.”

“Messi gólöröme? Nagyon szép kivitelezés volt.”

Philippe Coutinho:

“Folyamatosan dolgozunk, megpróbáljuk a lehető legélvezetesebb játékunkat a pályára tenni. Jó meccset játszottunk, boldogok vagyunk.”

“Griezmann passza.. gyakorlatilag kihagyhatatlan helyzetbe hozott engem. Amikor megsérülsz, mindig romlik a formád, de megpróbálok minél hamarabb visszatérni a legjobb játékomhoz, hogy segítsem a csapatot.”

“Diego egy egész világnak a példaképe, akit sajnos elvesztettünk. Az egész futballnak és minden őt elismerő embernek nagyon hiányzik.”

“A bajnokság? Meccsről-meccsre kell haladnunk, nagyon hosszú még az út. Nagy a lemaradásunk, de igyekszünk folyamatosan közelebb lopni magunkat. A legjobbunkat igyekezzük hozni, nagyon fontosak ezek a sikerek.”

“Remek hét áll mögöttünk, de ezt folytatnunk kell. Minden mérkőzés nagyon fontos, most a Bajnokok Ligája kerül ismét az előtérbe. Bár már továbbjutottunk a csoportunkból, szeretnénk tovább folytatni a győzelmi szériánkat.”