Koeman: “Ez a megfelelő alkalom Messiék pihentetésére”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman hétfőn megtartotta a Dynamo Kijev elleni BL-csoportmérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A katalánoknál az első keretes középhátvédek közül egyedül Clément Lenglet maradt egészséges, ezzel kapcsolatban is kérdezték természetesen a szakembert.

Messi:

“Úgy döntöttünk, hogy nem utazik el velünk Leo és De Jong. A Bajnokok Ligájában jó helyzetben vagyunk, így most ők pihennek. Sok meccset játszottak. Túl sokat beszélünk Messiről. Mindig nagy befolyással volt a klub sikereire, és ez még mindig így van. Hiszünk abban, hogy ez a legjobb alkalom a pihentetésre. Minden meccset és szinte minden játékpercet végigjátszottak, ráadásul még utazni is kellett. Óvni kell a játékosokat, hiszen nagyon sűrű a naptár. Azonban lehetetlen mindig formában tartani a játékosokat, nézd meg Sergi Robertót. A sérülése a sok lejátszott meccs miatt van. Vagy gondoljunk Ansu Fatira, mindenki tudja, miről beszélek. Ez számomra hihetetlen. A FIFA-nak és az UEFA-nak lehet, hogy ideje lenne elgondolkodni ezen.”

Umtiti:

“Ő nagyon hosszú ideje sérült és az a tervünk vele, hogy kb. 2 hét múlva játékra kész állapotban legyen. Régóta nem játszott meccset, utoljára júniusban lépett pályára. Még nincs olyan állapotban, hogy tudjon játszani.”

Középhátvédek:

“Szerintem nem volt rossz döntés, hogy Todibo és Cuenca távozott nyáron. Nekik játékpercek kellenek. Ez szolgálja a fejlődésüket a jövőre nézve.”

Mingueza:

“Lehetséges, hogy játszik majd. Araújo egyelőre minden nap egyéni edzésmunkát végez. Nem fogunk kockáztatni, és nem is akarunk. Ezek a sérülések lehetőséged adnak más játékosoknak a bizonyításra.”

Januári átigazolások:

“Nem most van itt annak az ideje, hogy ezen gondolkozzunk. Még nincs január. De a hónaphoz közeledve meg kell majd hoznunk bizonyos döntéseket.”

Formációváltás:

“Vannak olyan játékosaink, akik képesek többféle felállásban játszani. Ez a rendelkezésre álló játékosoktól függ. A 4-2-3-1-t használjuk, itt nem csak 4-3-3-ban lehet játszani. De ez nagyban a játék körülményeitől függ.”

“Nem lehetünk boldogok az eredmények miatt, de továbbra is ambíciózusak vagyunk a csapat iránt. Egy újabb meccs következik, ki kell használnunk az alkalmat a csoportból való továbbjutásra. Mint edző, nem lehetek elégedett, mivel sok pontot buktunk, de optimista vagyok. Tisztában vagyok a helyzetünkkel, de nem örülök neki.”

Védelmi hiányosságok:

“Mindenhol javulnunk kell. Hátul muszáj javítanunk a védekezésünkön, elöl pedig sokkal hatékonyabbnak kell lennünk.”

Piqué kiesése:

“Nagyon nagy veszteség a számunkra. Ez a játékos és mindenki számára is egy szomorú helyzet. De el kell fogadnunk, még ha nehéz is.”

Bajnokok Ligája és La Liga:

“Két különböző versenysorozatról beszélünk. Hiszem, hogy harcolni fogunk majd az első helyért a bajnokságban a szezon végén. A BL más, itt elsősorban a hazai meccseket kell megnyernünk, és idegenben megpróbálni minél több gólt szerezni. Tovább akarunk jutni a csoportból és meglátjük, kit kapunk majd a továbbiakban. Nem gondolnám, hogy könnyebb lenne megnyerni a Bajnokok Ligáját, mint a La Ligát.”

Matheus Fernandes:

“Matheus azért került most keretbe, mert az edzésmunkájával kiérdemelte, hogy itt legyen.”