Koeman: “Baromság a Messi-Griezmann vita”

A Barcelona holland vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta a két hetes válogatott szünetet követő első bajnokit, az Atlético Madrid elleni rangadót megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A szakembert természetesen bombázták kérdésekkel a sajtóban kirobbant Messi-ügy kapcsán is.

Az Atléticóról:

“Tudjuk, mennyire erős csapat az Atlético, ahol kötelező kiemelni Diego Simeone munkáját. Nagyon jó munkát végez a csapatuk, versenyképesek. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de bízunk magunkban. Egy jó mérkőzésben bízok.”

Messi és Griezmann:

“Meg tudom érteni Leo kifakadását. Sokkal jobban kéne tisztelnetek az olyan embereket, mint, amilyen Leo. Egy hosszú utazás és az utána történő procedúrák után nem kéne lerohannia a komplett sajtónak. Minden bizonnyal feszültséget akartak kreálni ezzel. Nem látok semmi olyan dolgot az öltözőben közöttük, ami arra adna okot, hogy gyanakodjak. Egy olyan ember szavaival, aki évek óta már nincs kapcsolatban Griezmann-nal, nem foglalkozom. Az egész egy baromság.”

Messi és a City:

“Továbbra sem tudom elképzelni őt egy másik csapat mezében. Az ilyen kérdésekre pedig nem fogok válaszolni többet.”

Szoros a menetrend:

“Tudja mindenki, mennyire szoros a nagy csapatok menetrendje. Nem éppen jó, hogy három mérkőzést kell játszanod egy két hetes periódusban, amiből az egyik egy barátságos meccs. Több mint két évig voltam a holland válogatott szövetségi kapitánya, de soha nem kockáztattam egyetlen játékosommal sem. Nem támogatom az esti kilenc órás idegenbeli mérkőzéseket, ugyanis nagyon későn érnek haza ebben az esetben a játékosok. Többet kell gondolnunk a nagy klubokra, alapvetően rossz a rendszer szerintem.”

Luis Suárez nem lesz ott a mérkőzésen:

“Nekünk is vannak hiányzóink.”

Griezmann:

“Boldognak látom Antoine-t, jó munkát végez. Próbál fejlődni, akárcsak a többiek.”

A válogatott szünet után forma:

“Szinte mindenki egészségesen tért vissza, Busquets-t leszámítva. Egy válogatott szünet után normális dolog a játékosoknál, hogy kimerültek. Mindenesetre keményen dolgozunk, mindannyian szeretnénk jól teljesíteni az Atlético ellen.”

Guardiola hosszabbításáról:

“Nagyon fontos és csodálatos ez a hír, számomra nagyon fontos, hogy Pep folytatja edzői pályafutását. Ha ő boldog, én is az vagyok.”

Frenkie de Jong:

“Nagyon fontos tagja a csapatunknak, rengeteget fejlődött és még kell is neki a jövőben. Sajnos viszonylag kevés játékosunk képes védekező középpályás poszton szerepelni. Nyilvánvalóan neki is szüksége van pihenésre, gondolunk is erre, de meg kell találnunk a megfelelő időpontot.”

Coutinho visszatér:

“Probléma nélkül, jól dolgozott az edzésen. Már majdnem egy hete a csapattal dolgozhat, rá kell érezni az esetében is a legjobb időpontra, ami a visszatérést illeti.”

A legfontosabb mérkőzés?

“Egy biztos, nagyon fontos meccs lesz, ahol jó eredményt kell elérnünk. A bajnokság még nagyon hosszú, bármi megtörténhet. Az Atlético a bajnoki cím egyik várományosa, versenyképesek, nekünk azonban fel kell vennünk ellenük a harcot.”

João Félix formája:

“Ő a jövő futballjának egyik nagy reménysége. Óriási fejlődésen ment keresztül ebben a szezonban, ha összehasonlítjuk az előzővel. Kulcsembere lett az Atlétinek.”

Riqui Puig:

“Riqui egyike azoknak a fiataloknak, akiknek keményen kell dolgozniuk a játékpercekért. Jó munkát végzett, az utóbbi időben mindent megtett azért, hogy meggyőzzön engem. Szerintem rászolgált arra, hogy lehetőséget kapjon.”

Coutinho szerepköre, Ansu Fati hiányában:

“Phil több poszton is bevethető, sokoldalú játékos. Nem egy tipikus szélső, aki széthúzza a pályát és mélységet ad nekünk, ha ott szerepel majd, akkor a feladata sem ez lesz nyilvánvalóan. Mindig jó egy edzőnek, ha olyan sokoldalú játékosokra számíthat, mint Coutinho.”

A szokottnál támadóbb felfogású Atlético:

“Többféleképpen is képesek játszani. A védekezést alapjaiban tudják, a jelenlegi játékrendszerben pedig támadásban is sokkal erősebbek. Remekül tudnak alkalmazkodni az ellenfelük játékához, egy nagyon versenyképes csapatot alkotnak.”

Messi szerződéshosszabbítása:

“Bízok benne, hogy Leo jövője Barcelonában van. Nem én vagyok az az ember, aki Leót meg tudja győzni a maradásról. Meglátjuk, mi történik majd, jelenleg a Barcelona játékosa.”