Koeman: “Az ellenfélre kell erőltetni az akaratunkat”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman megtartotta a Celta Vigo elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját.

“Nehéz találkozóra számítunk. Láttam az elmúlt évek, nem túl pozitív eredményeit a Celta ellen. Mindezek nem jelentenek mást, mint hogy jó csapatuk van, technikás játékosokkal, nekünk pedig a legjobb formánkat kell majd hoznunk, ha meg akarjuk nyerni a mérkőzést.”

“Nem tudom biztosra mondani, hogy Messi szavai után csendesebb életem lesz, mint edző, de azt igen, hogy mindenképpen pozitív, ha a csapatkapitány azt kéri tőlünk, hogy legyünk egységesek. Remélhetőleg nyugodtabb lesz a légkör a csapat körül.”

“Dest jelenleg az orvosi vizsgálatát végzi, ami szükséges ahhoz, hogy aláírhasson. Fontos, hogy rendelkezzünk tehetséges, fiatal játékosokkal, akik a klub jövőjét alapozhatják meg.”

“Dembélé? Számítok rá, de a döntést a klub és a játékos fogja meghozni. Nem kezdett a legutóbbi meccsen, ennek oka egyszerű: sok támadónk van, Ansu pedig az utóbbi hetek alapján jobb formában van nála. Ma mindenesetre jó munkát végzett az edzésen.”

“Mint edző, azon kell dolgoznom, hogyan lehetne a csapat a legjobb, ehhez pedig nélkülözhetetlen az, hogy Messi csillogjon. A futballnak él, mindent megtesz a sikerért. Egy boldog Messi fontos győzelmeket jelenthet a csapatnak.”

“Komoly beszédtémát jelent a videóbíró minden országban. A játékvezetők feladata jóval bonyolultabb lett ennek az eszköznek a bevezetésével. Néha már túl bonyolult is. Egyet is értek a jelenlétével, meg nem is. Például a leseknél nagyon jól jön, a kezezéseknél azonban már nem értek egyet vele, hiszen most már nem tudom mikor van kéz, és mikor nincs.”

“Több posztra is keresünk játékosokat. Az egyik ezek közül a kilences, amin jelenleg is dolgozunk, de ezekről beszélni nagyon bizonytalan lenne. A klub olyan keményen dolgozik, amennyire csak lehet, ugyanakkor az idő szorít minket. Az átigazolási időszak végén azzal a csapattal fogunk küzdeni, amely kialakult.”

“Griezmann? Nem aggódom miatta. Nagyon jó munkát végez a pálya a jobb oldalán. Sokkal több szabadsága van így a pályán, behúzódhat középre is. Amikor ellenünk játszottak a franciák, Antoine ugyanúgy a jobbszélen játszott. Különleges képességei vannak, befelé törve rendkívül veszélyes tud lenni. Taktikailag nagyon érett játékos.”

“Azoknak a játékosoknak, akiknek nem tudok sok játékperccel szolgálni, jobb, ha távoznak. Rafinha már volt kölcsönben többször is. Rengeteg a középpályásunk, ezért nincs a keretben. Ezek technikai döntések.”

“Jó csapatunk van, magunkkal kell foglalkoznunk elsődlegesen, ahelyett, hogy más csapatok háza táján tesszük ugyanezt. Nem tudjuk, hogy a Celta 4-4-2-őt, vagy pedig öt védős felállást választ majd. Arra kell koncentrálnunk, hogy mi mit tudunk, rájuk kell erőltetni az akaratunkat. Fontos tisztázni a játékosokkal, mit kell tennünk, ha birtokoljuk a labdát, és azt is, amikor nem.”

“Még csak egy mérkőzésen vagyunk túl, tudjuk mennyire szoros a menetrend. Nem akarok rotálni még most.”

“Braithwaittel növekedett a támadó opcióinknak a száma, ennek ellenére szeretnénk erre a posztra erősíteni még.”

“Nem számít, hogy otthon vagy idegenben játszunk. Ugyanazt a domináns futballt kell játszanunk. Tavaly hazai pályán jól teljesített a csapat, idegenben már sajnos nem mondható ez el. De ez a múlt, amivel már nem foglalkozom. A csapat boldog, magabiztos, ezt pedig idegenben is meg kell tudni mutatni.”

“Beszéltem anno Sergiñóval, hogy válassza a holland válogatottságot, de végül ő inkább az Egyesült Államokat választotta. Mindez nem jelent számomra semmiféle problémát.”