Koeman: “A második félidő picit jobb volt”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman pozitívan értékelte a Gimnástic elleni első felkészülési mérkőzést. A tréner boldog a fiatal játékosok miatt, ugyanakkor kiemelte, fontos lesz az erőnléten javítani.

“Voltak jó momentumok az első félidőben, a másodikban picit több. Tudom, hogy történtek változások, ami a játékrendszert és a felállást illeti, de a játékosaim képesek itt is jó teljesítményre, mivel olyan középpályásaink vannak, akik képesek veszélyt kialakítani az ellenfél tizenhatosán belül. Gyorsan kell járatnunk a labdát ahhoz, hogy képesek legyünk áttörni a vonalakat és gólokat szerezhessünk.”

“A legjobb hír, hogy 45 percet játszhattak a srácok együtt, ami nagyon sokat számít a megfelelő erőnlét elérése érdekében. Pozitív dolgokat láttam az első két gólnál, remekül használtuk ki a széleken megnyílt területeket. Minden játékosom jó munkát végzett, szerencsére senki nem sérült meg, ez a legfontosabb a jelenlegi helyzetben.”

“Csupán négy hetünk van felkészülni a bajnoki rajtra a megszokott hat helyett. Az eddigi edzéseken első sorban az erőnléten dolgoztunk, mostantól kezdve pedig lassan a hangsúly át fog helyeződni a taktika részére.”

“Messi az első naptól fogva ugyanazzal az elánnal dolgozik, mint korábban. Az edzésen jó munkát végez, szabadnapon is edz. Pontosan tudja, hogy fejlődnie kell fizikálisan, mint ahogyan mindenki más is. A képességei nem igényelnek kommentárt, magáért beszélnek.”

“Pedri egy nagyon tehetséges játékos, 17 éves mindössze, a klub jövőjének egyik fontos tagja lehet. Velünk edz, megvan a kellő kvalitása ahhoz, hogy játéklehetőséget kapjon. Meglátjuk, hogy a szezon során mennyi időt tölthet majd a pályán.”

“Személy szerint közel áll hozzám Trincão játékstílusa, néha a tizenhatoson belülre megy, néha azon kívül helyezkedik. Remek igazolás, fantasztikus képességekkel, de még alkalmazkodnia kell a labda sebességéhez és ritmusához.”