Kiszivárgott néhány részlet a PWC-jelentésből

A katalán ‘Sport’ sportnapilap megszellőztetett négy igen fontos részletet a jelenleg is készülő, PWC-jelentésből, mely a ‘BarçaGate’ néven elhíresült ügyet vizsgálja. 

A jelentés még nem készült el teljesen, mivel a koronavírus-járvány miatt nem tud úgy haladni a munka, mint normális esetben, továbbá hiányzik még néhány interjú is. A legfontosabb pontok itt olvashatóak:

  1. A PWC (Price Waterhouse Coopers) tudomása szerint a digitális tanácsadást nyújtó cégek, mint amilyen a katalánok által felbérelt i3 Ventures is volt, átlagosan 120 és 150 ezer euróért vállalják el a munkát. A Barcelona ezzel szemben 980 ezer eurót fizetett a szolgáltatásért, melyből ki is derül, messze túlfizették azt.
  2. Minden bizonnyal nem véletlenül esett a választás az egyébként uruguayi i3 Ventures cégre, mivel Spanyolországban több cég is végez ehhez hasonló munkát, sokkal kevesebb pénzért, ráadásul nem kétes cégekről van szó, miközben az uruguayiak nem tartoznak éppen a piacon az elismertek közé. Miért is menne valaki Uruguayig, ha azt Spanyolországban is megkaphatja?
  3. A számlákat öt részre darabolták, egyaránt 198 ezer eurós értékkel állították ezeket ki, ezzel a 200 ezer eurós határ alatt maradva, melyek így már kiesnek a belső vizsgálat alól.
  4. A katalánoknak készült szerződések öt különböző cégtől érkeztek, de mindegyikük kapcsolódik az i3 Ventures-höz. A szerződésekben foglalt záradékok, szerkesztésmódjuk mindegyik esetben megegyezett.