Kisorsolták a LaLiga következő évi menetrendjét

A Barcelona játékosai vasárnap tértek vissza pihenőjükről, a program pedig a koronavírus-tesztekkel kezdődött. Hétfőn már edzésbe is álltak a Barcelonában maradt játékosok, egyelőre azonban csak önálló feladatokat végeznek. 

A legtöbben a válogatottjuknál készülnek a soron következő Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, kivétel ez alól Ivan Rakitić, aki a klub engedélyével maradt távol, hiszen hamarosan ismét a Sevilla játékosa lesz, Jean-Clair Todibo és Miralem Pjanić, akik karanténban vannak pozitív koronavírus-tesztjük miatt, Philippe Coutinhónak a BL-döntő miatt csak később kell visszaérkeznie, valamint az átigazolását sürgető, Leo Messi.

Nem csak Ronald Koeman első edzésére került sor a mai napon, hanem a spanyol bajnokság következő szezonjának hivatalos sorsolására is. A Barcelona a feljutó Elche ellen kezdi a bajnokságot hazai pályán, majd szintén hazai pályán fogadják a Real Sociedadot, utána pedig az Athletic Bilbaóhoz látogatnak.

A negyedik fordulóban a Villarreal látogat a Camp Nou-ba, ez a mérkőzés azért lesz fontos, mert ekkor kapcsolódik be a csapat a bajnokság küzdelmeibe, lévén a Bajnokok Ligájában való részvétel miatt eltolódott a Barça szezonja. 

Ami a Real Madrid elleni mérkőzéseket illeti, az első mérkőzésre a Camp Nou-ban kerül sor, október 25-én, míg a “visszavágót” április 11-én rendezik majd a felújítás alatt álló Santiago Bernabéuban. 

A teljes sorsolás a képen látható: