Június 20-án indulhat újra a bajnoki szezon

Körvonalazódni látszik a folytatás menetrendje a spanyol bajnokságban. A Leganés elnöke, Javier Aguirre nyilatkozott a folytatásáról. Mint tudjuk a liga húsz csapata ezen a héten kezdte meg a felkészülést a folytatásra.

Először mindenkin elvégezték a koronavírus-teszteket, majd egyes csapatok – mint a Barcelona is –  már ezen a héten edzésbe is álltak.

“Megkaptuk a ligától az újraindítás dátumát: a bajnokság június 20-án fog indulni és öt héten belül véget is ér, július 26-án.” – mondta Aguirre a Marcának.

“A mérkőzések szombat-vasárnap, szerda-csütörtök ritmusban lesznek lejátszva a hátralévő tizenegy fordulóban.”

Senki nem kapta el a vírust

A Barcelona játékosain elvégzett vizsgálatok szerencsére minden esetben negatívak lettek, így egyik kerettag sem kapta el a vírust. A pénteki napon már edzést is tartottak, ahol külön végezték a gyakorlatokat a játékosok. Az elővigyázatosság érdekében például a tréningre már eleve edzőruhában érkeztek a játékosok, ezzel elkerülve azt, hogy az öltözőbe kelljen menniük.

Fontos kiemelni a keretből Ousmane Dembélét, aki nem jelent meg csütörtökön a Ciutat Esportivában, hanem csak a jövő héten fogják rajta elvégezni a teszteket. A francia szélső idén már biztosan nem fog pályára lépni a bajnokságban, hiszen a klub a helyére igazolta 18 millió euróért Martin Braithwaite-t. A Bajnokok Ligájában azonban, ha esetleg hamarabb felépülne, pályára léphetne Dembélé.

Öt cserelehetőség

Nemrég lett hivatalos, hogy a csapatoknak a hátralévő fordulókban, egyrészt a nagy meleg, másrészt a feltehetően rosszabb erőnlét miatt, öt cserelehetőségük lesz majd. Emellett ivószüneteket is beiktathatnak majd a meccsekbe, bár ez nem akkora újdonság, hiszen cselekedtek már korábban hasonlóan egy-egy forró májusi bajnokin is.