Busquets: “Csak a klub és Arthur tudják a teljes igazságot”

A Barcelona saját nevelésű középpályása, Sergio Busquets is a sajtó rendelkezésére állt Quique Setién vezetőedző mellett, a Napoli elleni BL-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

“Optimisták vagyunk. Elegendő idő állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy felkészüljünk a mérkőzésre. Döntetlenről várjuk a folytatást, minden tőlünk telhetőt megtesszük azért, hogy hűek maradjunk a saját filozófiánkhoz.”

“A Messitől hallott kritikák pozitív irányba változtattak a csapaton. Az elmúlt hetek remek lehetőséget adtak arra, hogy felkészítsük magunkat és megfelelően kiismerjük az ellenfelünk játékát. Fontos mérkőzés áll előttünk, nagyon szeretnénk ott lenni a nyolcasdöntőben, Portugáliában.”

“Az, hogy Setién velünk marad-e a következő szezonban, a klub döntése lesz. Amennyiben úgy döntenek, hogy marad, az egy jó jel, hiszen ez egyet jelent azzal, hogy a csapat jó munkát végez.”

“Nehéz megítélni Arthur helyzetét. Csak a klub és a játékos tudja pontosan, mi is a teljes igazság. Az elmúlt időszak hatásai magával hozták az ehhez hasonló átigazolásokat, melyek még a szezon befejeződése előtt hivatalossá válnak. Arról tudunk, hogy visszatér Barcelonába, jó lenne, ha a lehető legjobb búcsút vennénk egymástól. Mindenkit meglepett ez a helyzet, remélhetőleg sikerül úgy megállapodni, hogy mindenkinek a legjobb legyen.”

“Izgatottan várjuk a mérkőzést, felkészültünk minden téren. Szeretnénk ott lenni Lisszabonban, elvégre ehhez hasonló lebonyolításra még soha nem került sor.”

“Annak ellenére, hogy Riqui még csak húsz éves, rendkívül felkészült és érett. Nem volt velünk a szezon egészében, csupán a végén kapcsolódott be, mégis rengeteget tudott lendíteni a csapaton. Folyamatosan egyre több rutinra kell szert tennie, beépülve így az első csapatba.”

“Csak és kizárólag saját magunkra kell koncentrálunk, nem foglalkozunk a Real Madrid helyzetével. A mai meccsen bármi megtörténhet, ugyanakkor ez nem foglalkoztat minket.”

“Sokkal többet tudtunk készülni a visszavágóra, ami elképzelhetetlen lett volna, ha minden a normális kerékvágásban halad, hiszen így három naponta játszanunk kellett volna.”