Arthur és Abidal tárgyalóasztalhoz ülnek

Arthur Melo pénteken tért vissza Barcelonába azok után, hogy nem tartotta magát a csapat ütemtervéhez, és nem jelent meg időben a klub edzőközpontjában, ahol a játékosok elkezdték a felkészülést a Napoli elleni BL-találkozóra.

A középpályás jelezte, azok után, hogy beszélt Quique Setién vezetőedzővel, nem tervez már visszatérni Barcelonába, hiszen a tréner terveiben nem szerepel. A játékos úgy érzi, a klub elárulta és akarata ellenére árúba bocsátotta őt, hogy megszerezze a bosnyák Miralem Pjanicsot.  Az elnökség ennek hatására fegyelmi eljárást indított Arthurral szemben, aki a napokban azért tért vissza, hogy a szerződésének felbontásáról tárgyaljon.

Erre a találkozóra pedig a hétfői nap kerülhet sor, miután a brazilon elvégzett koronavírus-teszt negatív lett, ennek az eredménynek a felmutatásával érintkezhet a klubnál dolgozókkal. Arthur és a katalánok sportigazgatója, Éric Abidal fognak tárgyalóasztalhoz ülni, hogy megvitassák a helyzetet, ezek után pedig Abidal délután a vezetőedzővel, Quique Setiénnel tárgyal majd a játékos jövőjéről.

Az mindenesetre kizárt, hogy Arthur ismét a csapattal tréningezzen, vagy elutazzon Lisszabonba. Az elkezdett fegyelmi eljárást pedig a klub folytatni fogja annak ellenére, hogy Arthur visszatért Barcelonába.

Forrás: mundodeportivo.com, sport.es