Ansu Fatit behívta Luis Enrique a spanyol válogatottba

A Barcelona 17 éves szélsőjének, Ansu Fatinak az idei szezon egy mesével is felérhet, hiszen nem elég, hogy 16 évesen debütálhatott a nagyok között, a Bajnokok Ligája legfiatalabb gólszerzője lett, emellett hét gólt is szerzett a bajnokságban.

Ansu még tavaly év végén kapta meg a spanyol állampolgárságot – korábban Bissau-guineaiként lépett pályára – rövid idő elteltével pedig meghívót is kapott az U21-es csapatba, ahol pályára is léphetett Montenegró és Macedónia ellen is. 

A fiatal szélső remek szezonjának hála azonban még ennél is feljebb léphet hamarosan, hiszen a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, a Barcelona korábbi trénere és játékosa, Luis Enrique behívta őt a keretbe a Németország (szeptember 3.) és Ukrajna (szeptember 6.) elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre. A hivatalos sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány méltatta is Fatit.

“Úgy gondolom, Ansu Fati kellően felkészült ahhoz, hogy itt lehessen. Kiválóan játszott az idén, amit a számai is alátámasztanak, mindezt úgy, hogy nem játszott sokat. Minden megvan benne ahhoz, hogy meghatározó játékos legyen. Nem hagyott nyugodni a gondolat, látnom kell őt, hogyan edz a csapattal.”

Fati mellett még Sergio Busquets is meghívót kapott, így ők ketten képviselik a katalán klubot.

Akiről érdemes lehet még szólni, bár – egyelőre – nem a Barcelonához tartozik, az a katalánok saját nevelésű játékosa, Eric García. A 19 éves védő ugyanis szintén ott van a behívottak listáján.

“Nagyon jól ismerjük Eric Garcíát. Egy olyan csapatban játszik, mely rendkívül hasonló a nemzeti csapathoz. Felkészült, érett, intelligens játékos, remekül bánik a labdával.. Akár kezdhet is a következő mérkőzésen.”

Ami az U21-es csapatot illeti, ott először kapott “behívót Riqui Puig, Pedri és Iñaki Peña is. Hármójukon kívül még Carles Aleñá szerepel a listán.

Forrás: sefutbol.com