Ansu Fati, a spanyol válogatott legfiatalabb gólszerzője

A spanyol válogatott az ukrán csapatot fogadta a Nemzetek Ligája vasárnapi játéknapján, mely egy rendkívül egyoldalú találkozót hozott. A spanyolok 4-0-ra tudtak nyerni, ám a mérkőzés érdekessége nem feltétlenül ez, hanem Ansu Fati.

A 17 éves szupertehetség pályafutása során először kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, ami a felnőtt válogatottat illeti, mindez rögtön a második mérkőzésén össze is jött neki. Ami a mérkőzésen mutatott teljesítményét illeti, a legjobb szó szerintem a fenomenális, mely leírja Fati vasárnapi produkcióját.

A találkozó 3. percében ő indult meg a balszélen, rávezette a védelemre, áthúzta egyik lábáról a másikra, ezzel megzavarta a védőt, aki odarúgott neki. A büntetőt Ramos értékesítette. Néhány perccel később Fati ollózva próbálta bevenni az ukrán kaput, ám ekkor még Piatov védeni tudott. A 32. percben már a portás is tehetetlennek bizonyult. Ansu kapta a labdát a tizenhatos előterében, befelé tolt egyet, majd jobbal kilőtte a hosszút.

Ezzel Ansu Fati 17 évesen és 311 naposan a spanyol válogatott legfiatalabb gólszerzőjévé avanzsálódott. Gratulálunk neki, kívánjuk, hogy ezt a formáját a Barcelonához is mentse át!