A klub ismét csökkentené a béreket, akár egyoldalúan is

Az FC Barcelona vezetése az év korábbi részében már egyszer megegyezett a játékosokkal a fizetésük ideiglenes csökkentéséről, most azonban állításuk szerint ismételten szükségük lenne erre a lépésre, ezúttal 30 százalékos csökkenésről szólnak a hírek.

A madridi, egyébként megbízhatónak számító rádióadó, a ‘Cadena SER’ szerint a Barcelona, a kényes anyagi helyzetre hivatkozva a klubnál dolgozók bérét ismételten csökkenteni kívánja, ezúttal 30 százalékkal. A felek közötti tárgyalások nagyjából október 20-21. körül kezdődhetnek, a határidő pedig november 5. Amennyiben a vezetés és a játékosok nem jutnak közös nevezőre, úgy egyoldalúan fogják a fizetéscsökkentést alkalmazni, ha pedig valaki ezt jogi útra akarja emiatt terelni, úgy a klub áll elébe.

A megállapodás nem ígérkezik egyszerűnek. Az öltözőben vannak olyan játékosok, akik megértik ezt a helyzetet és elfogadják a lépést, vannak olyanok, akik nem hajlanak rá, mivel szerintük a vezetés rosszul menedzseli az anyagiakat, és vannak olyanok is, akik egyszerűen válaszra sem méltatják Bartomeuékat. A múlt héten a vezetés levélben küldte el kérését a játékosoknak, amiben azonban pontos adatokkal nem tudtak szolgálni. Az öltöző tagjai így egy rangos, munkajogban otthonosan mozgó jogászt kerestek fel, aki képviselné őket a klubbal való tárgyalások során.

Zajlik a matekozás a vezetésnél erőteljesen, hogyan lehetne például megoldani megfelelően a szerződéshosszabbításokat, figyelembe véve azt is, hogy ez ne terhelje agyon a költségvetést. Erre az egyik tervük az, hogy hosszabb időtartamú szerződést ajánlanának, kevesebb éves fizetéssel.

Forrás: Cadena SER