A játékosok nem tárgyalnak a vezetés feltételei szerint

Tovább dúl a hidegháború a Barcelona vezetése és első csapatának játékosai között. A vita tárgya nem más, mint a fizetéscsökkentés, egészen pontosan 30 százalékos bércsökkentés, ezt akarja az elnökség keresztülvinni a tárgyalásokon.

A játékosok azonban az elmúlt héten közölték, nem tárgyalnak az elnökség által szabott feltételek mellett. A Barcelona vezetése ugyanis a tárgyalásokra csupán egy játékost szeretne meghívni, ő képviselné a többiek érdekeit is. Ebbe azonban az öltöző nem hajlandó belemenni. 

A Barcelona humán erőforrásokért felelős vezetője, Gemma Biosca levelet küldött hétfőn a játékosoknak, melyben közli, a vezetés sem hajlandó engedni feltételeiből. A fizetéscsökkentésről továbbra is úgy szeretnének tárgyalni, hogy a tárgyalásokra egy játékost hívnak meg. Ezen döntést a vezetés meg is indokolta levelében:

“Nincs olyan rendelkezés, vagy jogi indok, ami szükségessé tenné azt, hogy külön tárgyalásokon egyezzünk meg a klub különböző csoportjaival azok fizetéscsökkentéséről.”

Levelében a klub köszönetet mond az előző szezonban tett erőfeszítéseknek, azonban a helyzet azóta tovább romlott, így további intézkedések szükségességét helyeztek kilátásba.

“A játékosok fizetését csak a klub teljes gazdasági működése mellett vagyunk képesek állni, ez azonban, hasonlóan a többi európai futballklubhoz, lehetetlen jelen pillanatban.”

A klub felszólította a játékosokat, hogy tárgyaljanak a meghatározott feltételeket és határidőket betartva. Ennek ellenére ők nem terveznek tárgyalóasztalhoz ülni a vezetéssel azon feltételek mentén, amiket megszabtak. Ráadásul a Comisiones Obreras (dolgozók szakszervezete) is azt tanácsolja a játékosoknak, ne tárgyaljanak ilyen feltételek mellett.

Forrás: marca.com