A járvány Bartomeunak dolgozott, aki most visszavág

Továbbra is dúlnak a belső harcok a Barcelona vezetőségén belül. A koronavírus kirobbanása előtt a hazai mérkőzéseken éles füttykoncert és fehér zsebkendők jelezték a klub jelenlegi elnökének, Josep Maria Bartomeunak, hogy a publikum közel sem elégedett a munkájával.

A vírus azonban kirobbant, mérkőzések nincsenek, így a publikum nem is tudja bírálni az elnököt, aki ezt kihasználva ellentámadásba kezd a katalán és spanyol lapok és rádióadók szerint. A cél pedig nem más, mint, hogy a ‘BarçaaGate-botrányban’ az őt megkérdőjelező, mellette nem kiálló elnökségi tagokat lemondásra kényszerítse, ezzel is erősítve saját pozícióját.

A források négy személy nevét említik meg: Emili Roussaud, Enrique Tombas, Silvio Elías és Josep Pont. Ezek közül talán a legérdekesebb Roussaud neve, akit Bartomeu a fő jelöltjének tartott, ami a 2021-es elnökválasztást illeti, hogy továbbvigye az ő általa kijárt utat. Most azonban úgy néz ki, hogy újabb jelöltet fog keresni az elnök, akinek nem először kellene ezt megtennie, hiszen eredetileg Jordi Cardoner alelnököt szerette volna erre a posztra, aki azonban nem vállalta ezt.

Emili Rousaud, a klub negyedik alelnöke

További érdekesség, hogy Roussaud-t januárban nevezte ki alelnökké Bartomeu, ám a helyzet gyorsan változott, mostanra pedig odáig fajult, hogy az elnök a klubon kívül akarja őt látni.