A Barcelona már két éve követi Trincão-t

A Barcelona a télen jelentette be a Braga 20 éves tehetségének, Francisco Trincão-nak a szerződtetését. A katalánok 31 millió eurót fizettek a portugál szélsőért, akit több nagy klub is környékezett a Barcelona mellett.

Akik azt gondolták, hogy Trincão leigazolása egy hirtelen jövő ötlet volt a Barcelonától, arra most remek cáfolat ügynökének, Bruno Carvalhónak a nyilatkozata, aki azt állítja, a katalánok már a 2018-as U19-es Európa-bajnokság óta folyamatosan követték a játékos teljesítményét.

“Az U19-es Európa-bajnokság után, ahol Portugália a döntőben legyőzte Olaszországot, Trincão pedig a torna legjobb támadója volt, találkoztam a Barcelonával. Azóta a Barcelona közelebbről is figyelte őt, szinte minden mérkőzésére küldtek megfigyelőket.”

“December és január között ebben a szezonban az érdeklődés sokkal erősebbé vált a részükről, le akarták igazolni azonnal. Több klub is volt, akik leigazolták volna, de a Barcelona mindegyikőjüknél kitartóbb volt.”

Trincão a nyáron csatlakozik a Barcelona keretéhez, leigazolásának bejelentése óta pedig februárban és márciusban is őt választották a portugál bajnokság legjobb játékosának.