A Barcelona hivatalos közleményében tagadta a vádakat

Nem telik el nap anélkül, hogy vagy a klub, vagy annak egy korábbi tagja ne üzenne a másiknak, így volt ez a pénteki napon is. Mint arról már Facebook oldalunkon írtunk, hat elnökségi tag küldte el közösen lemondásukat az elnöknek, akik közül négyet Bartomeu elnök egyébként is le akart volna mondatni. 

A korábbi alelnök, Emili Rousaud a napokban többször is nyilatkozott, nem éppen hízelgően a klubra nézve, a pénteki nyilatkozata azonban már egyenesen vádaskodó volt.

“Amikor egymillió eurót fizet valaki egy százezer eurós értékű munkáért, akkor nem nehéz kitalálni, hogy belenyúltak a kasszába. Hogy pontosan ki lehetett az, nos nem tudom, nincs bizonyítékom.”

“Mint már mondtam, jómagam is tagja voltam annak a bizottságnak, amely a klub gazdasági részéért felel. Ez a bizottság ellenőrizte a kétszázezer eurótól egymillió euróig terjedő kifizetéseket. Az I3 Venturesszel kötött szerződések pontosan az alsó határig lettek szétdarabolva, hogy ezzel kikerüljenek az ellenőrzésünk és jóváhagyásunk alól. A jelentés gyakorlatilag készen van, az elnök pedig pontosan tudja mi szerepel benne, ezért akart felmenteni bennünket.”

“Szerintünk a játékosokkal megkötött fizetéscsökkentés nem lesz elegendő a koronavírus okozta gazdasági problémák kezelésére, megoldására. A vezetőségi ülésen pedig ezt közöltük is, a jegyzőkönyvben megtalálható. A klub iránti szeretetünk és hűségünk miatt mondtuk mindezt.”

“Bartomeu többször elmondta már, hogy folytatni akarja, ha engem kérdeznek, egészen a mandátuma végéig maradni fog az elnöki székben.”

A Barcelona valamivel később közleményt adott ki, melyben a katalán klub tagad minden vádat:

“Emili Rausaudnak, a klub korábbi alelnökének ma reggeli, súlyos és alaptalan vádjaira reagálva a klub cáfol minden korrupcióval kapcsolatos tevékenységet, a klub fenntartja magának a jogot arra, hogy büntetőjogi lépéseket tegyen az elhangzott vádak ellen.”

“A klub minden információt biztosított a PWC-nek, mely a közösségi média monitorozására vonatkozó vizsgálatot illeti.”

“Végezetül az elmúlt órákban történt lemondások az igazgatósági tagok részéről a vezetőség átalakításának következményeiként történtek meg, amelyet Josep Maria Bartomeu elnök kezdeményezett a héten és fog befejezni az elkövetkezendő napokban. Az átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a klub a vezetőség utolsó évének kihívásaival a legnagyobb biztonsággal tudjon szembenézni, illetőleg a koronavírus miatti gazdasági problémákon is felül tudjon kerekedni. Végezetül az igazgatótanács célja a 2010-ben elkezdett feladatok befejezése.”