A Barcelona átigazolásokra szánt kerete ugrott a nyárra

Az ‘ESPN’-nél dolgozó Samuel Marsden és Moises Llorens szerint a klubhoz közeli források azt állítják, a Barcelona a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés következtében azt a pénzt is elveszítette, amelyet a nyáron a keret megerősítésére költött volna.

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu 2015 óta minden évben minimum 60-75 millió eurót elkülönített a nyárra, amit játékosok eladásával tornásztak még feljebb. Most azonban a járványhelyzet miatt ez a pénz elúszott.

A klub alelnöke, Jordi Cardoner még májusban elmondta, körülbelül 140 millió euróval lett rövidebb a klub. Egészen pontosan így fogalmazott:

“Remek évnek néztünk elébe, aztán megtörtént a baj: a futball bezárta kapuit. A Barca körülbelül 50 millió eurót veszített mérkőzés és múzeumjegyek eladásából, 39 millió eurót a TV-s közvetítésekből, valamint 20-25 millió euró között a klub áruházaiból, a legendák mérkőzéseiből származó bevételekből. Ez így megközelítőleg 120 és 140 millió euróra közötti veszteségre tehető.”

A katalánok idén nyáron is az elmúlt néhány évhez hasonlóan próbálták volna megerősíteni keretüket. A listán szerepel az Inter csatára, Lautaro Martínez, a PSG szélsője, Neymar, illetve a klub Gerard Piqué utódját is megpróbálta volna megszerezni ezen a nyáron. Jelenleg azonban ezekre semmilyen kapacitása nem maradt a klubnak, akik így játékoscserékkel próbálnák áthidalni a jelenlegi helyzetet, ám nem ígérkezik mindez könnyűnek.

Lautaro Martínez kivásárlási ára 111 millió euró, ugyanakkor ez az összeg is csupán július első tizenöt napjában aktiválható. A katalánok ennek ellenére bizakodóak, hogy az Inter a határidőn kívül is hajlandó lesz velük tárgyalóasztalhoz ülni.

A másik fontos kiszemelt a szintén Olaszországban játszó, Miralem Pjanic, akit csak játékoscserével szereznének meg. A Juventus kiszemeltje Arthur Melo, akit a klub elengedne, ám a brazil semmi esetre sem akar távozni. A nevek között felmerült még Júnior Firpo, Arturo Vidal és Ivan Rakitic is, belőlük azonban nem kérnek az olaszok.

Amennyiben a finoman szólva is hiányos átigazolási büdzsé még nem lenne elég, a klubnak 70 millió eurót kell előteremtenie június 30-ig, hogy a könyvelés egyensúlyban maradhasson.