Setién: “Továbbra sem látom teljesen fittnek Suárezt”

A Barcelona trénere, Quique Setién csütörtökön megtartotta a Sevilla elleni mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, melyben többek között szólt a két friss sérültről, Sergi Robertóról és Frenkie de Jongról, illetve Luis Suárez jelenlegi állapotáról is.

“Nem számítottunk arra, hogy elveszítjük Sergi Robertót. Amennyiben javulni fog az állapota, visszatérhet a csapathoz.”

“De Jong kisebb kellemetlenséget érzett a lábában, ebből pedig még nem épült fel teljesen. Nem akartunk kockáztatni az esetében.”

“Továbbra sem gondolom azt, hogy Suárez egy egész meccset a pályán tud tölteni jelenlegi állapotában.”

“A Napoli elleni BL-visszavágót a Camp Nou-ban kell lejátszani, ez evidens szerintem.”

“Mindannyian láttuk milyen meglepetéseket képes okozni a futball. Mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk, arra koncentrálva, hogy megőrizzük előnyünket.”

“Ansu egy 17 éves gyermek, akinek a pályafutását menedzselni kell. Sok dologgal még nincs tisztában magával kapcsolatban.”

“Elképzelhető, hogy előnyünkre fog válni az üres stadion, ez attól függ, hogyan alakul majd a mérkőzés.”

“Frenkie egy remek játékos, egy olyan srác, aki nagyon sokat ad a csapatnak, de több játékosunk is van arra a posztra, így meg tudjuk oldani a helyettesítését. Remélem minél hamarabb visszatér közénk.”

“Riqui őszintén megmondva nagyon jól játszott a legutóbbi mérkőzésen. Remekül teljesít az edzéseken, a hozzáállása pedig példás.”

“Dembélé felépülése a megfelelő ütemben halad. Meglátjuk, hogy számolhatunk-e vele majd a szezon végső szakaszában.”

“A Sevilla egy rendkívül komplex csapat, akik védekezésben is meglehetősen masszívak. Ugyanakkor mi tisztában vagyunk azzal, mik is a gyengeségeik, ezeket pedig megpróbáljuk majd minél jobban felszínre hozni.”

“Annak ellenére, hogy én határozom meg, ki mikor játszik, Messit elég okosnak tartom ahhoz, hogy maga is el tudja dönteni, mikor van szüksége pihenésre. Figyelmeztetni fog engem, ha úgy érzi, pihenésre van szüksége.”

“Griezmann egy olyan játékos, aki annak ellenére, hogy a pálya szélén játszik, mindig a pálya közepe felé húz. Mi soha nem erőszakoltuk rá azt, hogy a szélen maradjon, mivel nem az a típusú játékos.”

“Ansu, Riqui és Araujo mind különböző játékosok, ám mindannyian képesek olyan dolgokat hozzátenni a csapat játékához, amelyek fontosak a számunkra.”