ten Hag: “Ugyanaz a versenysorozat, más-más szabályokkal”

Meglehetősen furcsa körülmények között utazott el Dániába az Ajax, miután több játékosát is otthon kellett hagynia, mivel azok első koronavírus-tesztje pozitív lett. A sajtótájékoztatón Erik ten Hag vezetőedző mellett ezúttal az amszterdamiak fiatal védője, Perr Schuurs volt jelen. 

“A keret néhány játékosát nem engedték elutazni Dániába, ugyanakkor Hollandiában könnyedén játszhatnának. Furcsa és bonyolult időket élünk. Rengeteg a szabályozás, mely országonként eltérő lehet. Azok a játékosok, akik nem utazhattak velünk jól vannak és egyáltalán nincsenek tüneik.”

“Tudom, hogy számos szabályt és intézkedést azért hoztak meg, hogy visszaszorítsák a koronavírus terjedését, illetve lehetővé tegyék számunkra a biztonságos munkavégzést, ezért pedig nagyon hálásak is vagyunk. A probléma pusztán az, hogy ugyanabban a versenysorozatban nem ugyanolyan szabályok vonatkoznak a csapatokra. Ez pedig nem csak az Ajax-nak árt, hanem az összes többi klubnak.”

“Pályára fogunk lépni és játszani fogunk. Talán nem azokkal a játékosokkal, akikkel eredetileg számoltunk volna, de nem lehet azt mondani, hogy ne készültünk volna egy ilyen helyzetre. Már korábban is kidolgoztunk egy forgatókönyvet erre az esetre, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy fontos játékosokat is mellőznünk kell majd adott helyzetben.”

“Kevés információval rendelkezünk a vírusról. Nem tudjuk milyen hosszú távú következménye lehet a vírushelyzetnek. Éppen ezért nagyon ügyelünk arra, hogy alaposan kivizsgáljuk a játékosainkat és erről az ügyeletes szerveket értesítsük is.”

“Ami a Midtjylland-t illeti, nagyon jól játszottak a Liverpool ellen az elmúlt héten. Bízok benne, hogy a csapatom magas szinten fog tudni játszani és végre behúzzuk az első győzelmünket a csoportban. Mindenki, aki itt van velünk tökéltes állapotban van, készen áll a játékra.”

“A játékuk nem tisztességtelen, mint mondjuk a Getafe-é, csak unalmas. Más nézeteket vallunk arról, hogyan lehet eredményeket elérni. Ők szeretik tördelni a játékot, majd pontrúgásokból akarnak gólt szerezni.”

Perr Schuurs

“Azzal a csapattal kell játszanunk, akikkel el tudtunk Dániába utazni. Minden csapatnak alkalmazkodnia kell ebben a helyzetben, nem csak nekünk. A hiányzók ellenére is erős csapattal rendelkezünk. A mérkőzésre kell koncentrálnunk, nem pedig a koronavírus miatti helyzetre.”

“Ha az edző azt kéri tőlem, hogy álljak be a kapuba, számíthat rám. A legjobbammat hozom majd, ezzel igyekszem segíteni a csapatnak.”

“A klubnál mindenki betartja a szabályokat, nem találkozunk egymással a meccseken kívül, nem eszünk vagy szórakozunk együtt, de a nap végén mindannyian hazamegyünk. Ugyanakkor a barátnőmnek is van munkahelye, ahová neki is ugyanúgy, mint nekem el kell járnia, ahol találkozik más emberekkel, majd otthon találkozunk. Soha nem tudhatjuk, éppen kitől kaptuk el a vírust.”